Radovan Radović (SD): Saobraćajna infrastruktura pretpostavka razvoja

Radovan Radović (SD): Saobraćajna infrastruktura pretpostavka razvoja

3374
0
Podijeli

Socijaldemokrate smatraju da je saobraćajna infrastruktura jedan od najvažnijih uslova za funkcionisanje svakog modernog grada, zato je bitno da se saobraćaj u Herceg Novom razvija u skladu sa potrebama stanovništva – smatra kandidat na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi”, Radovan Radović.

Socijaldemokrate će se u narednom mandatu zalagati za izgradnju novih saobraćajnica, kao i za kvalitetno održavanje postojećih. Posebnu pažnju ćemo posvetiti uređenju Šetališta pet Danica i vratiti mu prvobitni izgled.

Picerija i restoran

Posvetićemo se adekvatnom obilježavanju pješačkih prelaza sa odgovarajućom signalizacijom, posebno pješačkog prelaza kod Šišteta, postavljanjem signalizacije ili izgradnjom nadvožnjaka, kako bismo povećali nivo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Sa posebnim akcentom ćemo se zalagati za razvoj mjesnih zajednica, pa ćemo stoga insistirati da im se daju veća ovlašćenja, a samim tim i veća finansijska sredstva od strane lokalne samouprave, kako bi se povećala komunikacija sa građanima u cilju rješavanja njihovih konkretnih problema.

Neophodno je sanirati sporedne puteve, pa ćemo u tom smislu insistirati na rekonstrukciji puta Šištet – Gomila – Ratiševina, zatim ulice duž rivijere (Zelenika, Đenovići, Baošići i Bijela) i Manastirske ulice na Savini.

Zalagaćemo se i za obezbjeđivanje dodatnih parking mjesta, budući da postojeći kapaciteti nisu dovoljni. Takođe, smanjićemo cijenu parkiranja u vansezonskom periodu za stanovnike Herceg Novog i povećati minimalni broj sati sa jednog na dva, s tim što će prvih 20 minuta biti besplatni. Kazne za neplaćanje parkinga će se obračunavati po broju sati za koji nisu plaćeni, a ne fiksno u iznosu od 10 eura.

Takođe, insistiraćemo da mjesne zajednice dobijaju dio sredstava od strane DOO “Parking servis”, kako bi se sa tim sredstvima rješavali evidentni problemi parking mjesta posebno u MZ Igalo, Topla i Herceg Novi.

Jedna od osnovnih pretpostavki stabilnog i održivog privrednog razvoja je kvalitetna infrastruktura. Zato mi u Socijaldemokratama smatramo da ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu ima dugoročne implikacije na cjelokupni razvoj Herceg Novog – navodi se na kraju saopštenja Radovana Radovića.

Plaćeni izborni program

Nema komentara