Radove na kosim krovovima i višenamjenskoj učionici u OŠ “Orjenski bataljon” odložila...

Radove na kosim krovovima i višenamjenskoj učionici u OŠ “Orjenski bataljon” odložila žalba ponuđača

8
Podijeli

U OŠ “Orjenski bataljon” u Bijeloj  još prošle godine započet je projekat sanacije krova iznad kino i fiskulturne sale, kao i izgradnja multimedijalne učionice. Prostor površine 80m² trebalo je pretvoriti u učionicu za višenamjensku upotrebu. Posao još nije završen zbog žalbe nikšićke firme “Hidrgorađevinar” na tenderu,  priča za Radio Jadran direktorica, Jarmila Radović:

– Učionicu smo planirali za sekcije, tematske časove, međupredmetne korelacije, održavanje raznih radionica, štampanje nastavnog materijala i učeničkih radova, učeničkog  lista, osmišljavanje web stranice Škole, za prijem roditelja i slično. Prostor je okrečen, kupljeni su potrebni tehnički sadržaji za projekciju i štampu pisanih i video materijala. Nedostajale su đačke stolice i klupe, za čiju je kupovinu, kao i postavljanje novih kosih krovova iznad kino i fiskulturne sale,  Ministarstvo prosvjete uplatilo  na račun Škole namjenska sredstva – navodi Radović.

Picerija i restoran

U martu je raspisan tender za izvođača radova, na koji su se prijavile tri firme: “Eurozox” doo Danilovgrad, “Incom” doo Podgorica i “Hidrograđevinar” doo Nikšić.

– Komisija za vrednovanje ponuda je donijela odluku da je ponuda “Hidrograđevinar” doo Nikšić neispravna, te je izabrala ponudu firme “Incom” doo Podgorica, kao najpovoljniju. Na ovo Rješenje, “Hidrograđevinar” je dostavio žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki, zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i zbog nepravilne primjene materijalnog prava i povrede postupka – objašnjava Radović.

U septembru je Državna komsija usvojila žalbu “Hidrograđevinara” i naložila školi da u ponovnom postupku otkloni nepravilnosti na koje joj je ukazala, te da plati iznos od 454 € na ime naknade za vođenje postupka.

Podnosilac žalbe je bio dužan da priloži dokaz o uplati 1% od procijenjene vrijednosti javne nabavke, čija je visina 60 hiljada  eura,  ali nikšićka firma je uplatila 1% od ponuđene cijene iz svoje ponude, odnosno 454, €:

– Radi se o  povredi pravila postupka, a takođe i pogrešnoj primjeni materijalnog prava. JU OŠ “Orjenski bataljon” Bijela je, zbog  čitave situacije podnijela tužbu Upravnom sudu  i sada čeka odluku, pa su i radovi na čekanju- kaže Jarmila Radović.

Ministarstvo prosvjete uplatilo je namjenska sredstva za sanaciju krova kino i fiskulturne sale i adaptaciju multimedijalne učionice, pa se ona ne smiju preraspoređivati za druge potrebe. Zbog toga se za sanaciju dotrajalih mokrih čvorova, te oplemenjivanje i osavremenjivanje školskog prostora, uprava Škole obratila mnogim značajnim institucijama i kompanijama Opštine Herceg Novi.

– Odmah smo dobili povratnu informaciju da će doo Vodovod i kanalizacija, na čelu sa izvršnom direktoricom Oliverom Doklestić, sa  radnim timom posjetiti našu Školu. Ustanovili smo da je neophodno i hitno pristupiti radovima na sanaciji četiri učenička mokra čvora. Radnici Vodovoda su otklonili stare, dotrajale pločice i zamijenili vodovodne i kanalizacione cijevi, te odvezli šut – kazala je Radović.

Uprava škole obratila se i vlasniku hotela Park, Čedomiru Popoviću, koji je donirao 3.300 € za 220 m2 podnih i zidnih pločica, ljepila i fug mase i novo malterisanje zidova. Firma doo “Krušo” je donirala 10 m3 pijeska, a doo “Katunjanin” paletu cementa.

Predsjednik Savjeta roditelja je osigurao dodatnih 60 m2 zidnih i podnih pločica, fug mase i ljepila kompanije “Feroplet” doo, koje će biti potrebne za saniranje još dva kupatila na istočnom dijelu Škole. Kompanija d.o.o.„VOLI“ je voljna da uplatiti određenu sumu za hidroizolaciju, postavljanje pločica, te neophodnu novu PVC stolariju.

– Učenici, njih 622 ,  58 radnika i roditelji Bijele zahvalni su za sve aktivnosti i donacije, kojima smo mogli opremiti i modernizovati prioritetne prostore, samim tim, što u našoj Školi boravi 40 štićenika Dječijeg doma „Mladost“, a 19 učenika imaju rješenje opštinske komisije za usmjeravanje (od toga su dva učenika sa teškim tjelesnim oštećenjima te za njih trebamo posebne uslove prema postojećim standardima prilagođavanja) – dodaje Radović.

Planirani radovi će biti gotovi za petnaestak dana.

8 Komentari

 1. Pravo je čudo i samo Bogu velikome hvala sto nam se djeca ziva i zdrava vracaju iz te skole a da im sto ne pane na glavu za vrijeme nastave a posebno filskuturna sala koju je bolje srušiti nego da tamo odrzavaju ijedan čas,ali sto cemo tako nam je sve vise,a dokle ćemo to ponovo samo dragi Bog zna

 2. Imate vi još dosta sanacija u toj skoli koja je skroz ruinirana na zalost , a nekad najvece 2 sale imala u cijelom Herceg Novom.
  A imate i priliva sto od skolske kuhinje koja bi mogla mnogo bolje da se organizuje u korist djaka za koje je i napravljena, kao i od raznih klubova koji papreno placaju korišćenje sale, a nasoj djeci odredjeni ucitelji i uciteljice ne odrzavaju casove fizickog (koliko i da ne postoje u rasporedu casova).
  Koliko znam to je kaznjivo, samo je pitanje dana kada ce se neko obratiti ministarstvu , pa vi bolje to prije istražite ! Jer koliko su obavezni maternji i matematika toliko je i neophodno fizicko vaspitanje!

 3. Sta je sa izgradnjom skole u Igalu? Molim radio Jadran da malo i ovu temu istrazi. Odjednom su svi zacutali, a skola je Igalu neophodna kao zednom voda!!!

 4. Poštovani

  I sam sam se pitao nebrojeno puta. Koliko rada, znoja, stresa, se istrpi dok se čovjek obrazuje, dok stekne željenu diplomu. Koliko nervoze i zebnje istrpe njegovi ili njeni roditelji, braća, sestre. Trećinu života provede osoba u školskim, kasnije fakultetskim klupama, i na kraju, krpu ili metlu u ruke, i metlaj-ribaj u noćnoj smjeni, u hotelu, u 4 ujutru. Ili u najboljem slučaju tacnu u šake. To se ne zove loša perspektiva, tu perspektive NEMA.

  Praštajte..

  11
  2
 5. Zatvorite skolu, kao sto sve zatvarate. Djeca autobusima za Pg ili Bg, jos najbolje . Da se ne vracaju, jer im ovdje i onako nema buducnosti. Mogu jedino da budu cuvari, vrtlari ili u najboljem slucaju konobari kod cika Cede.

  17
  12
  • E konobari i vrtlari kod Cede sigurno ne mogu bit, jer je to rezervirano za Ercegovce, Bosance i ine maratonce koji pristaju na arbajt za nadnicu od 10 eura.

   8
   3

Ostavite komentar

*

code