Početna Društvo RADOVI NA ŠETALIŠTU I TOKOM “PRAZNIKA MIMOZE”

RADOVI NA ŠETALIŠTU I TOKOM “PRAZNIKA MIMOZE”

0

Setaliste_radovi_1JP ”Morsko dobro” nastavlja radove uređenja u Herceg Novom na dionici – od tunela do Milašinovića plaže, u dužini od 380m. Ugovorena sredstva koje je “Morsko dobro” izdvojilo za ovu dionicu Šetališta Pet Danica iznose 147.000 eura.

– Radovi ne teku planiranom dinamikom, zbog praznika i vremena, pa se završetak predviđa tek oko 15. februra. Radićemo i tokom “Praznika mimoze”, ali to ne znači da taj dio Šetališta neće biti prohodan – kaže za Radio Jadran – koordinator za investicije u Javnom preduzecu “Morsko dobro”, Rajko Radulović.

U ovom momentu se obavlja popločavanje behaton dekorativnim pločama i do sada je njima prekriveno oko 60 m staze iz pravca tunela. Postavljeni su kompletni ivičnjaci duž čitave dionice od 380 metara. Tek sada će se vidjeti šta se zaista uradilo, jer smo prethodno postavljali kanale za otpadne i površinske vode, a sada su više dekorativni radovi – objašnjava Radulović.

Picerija i restoran

setaliste_radovi_2Na mogućnost da će tek postavljene behatne ploče biti uklonjene na potezu od Forta Mara do “Plaže”, radi gradnje kolektora i postavljanja kanalizacionih cijevi, Radulović ocjenjuje kao nelogičnu ideju, za koju se nada da se neće ostvariti.

– Mi nismo ništa zvanično ni dobili da će se nešto tako raditi i mislim da to zaista ne bi bilo u redu i da je to zakašnjela stvar.

To bi bila velika šteta, jer smo uložili značajana sredstva i ovo se dugo radi, tako da me takva ideja ne bi uopšte obradovala – jasan je Radulović, dodajući da su ovo radili da bi imali nešto trajano i dobro urađeno za Herceg Novi.

Izvođač radova je firma „Brent“ D.O.O. iz Heceg Novog, dobavljač ploča je preduzeće „Beton-Lučko-Montenegro“ iz Herceg Novog, a stalni stručni nadzor obavlja „Civil Engeener“ D.O.O. iz Podgorice.
”Morsko dobro” je pred početak ovogodišnje turističke sezone završilo uređenje Šetališta Pet Danica u Herceg Novom, na dijelu od „Rent-a Vila“ do tunela na Toploj, u dužini 500m.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code