RADOVI U OŠ “DAŠO PAVIČIĆ” NA POBOLJŠANJU ENERGETSKE EFIKASNOSTI OD SREDINE JULA

RADOVI U OŠ “DAŠO PAVIČIĆ” NA POBOLJŠANJU ENERGETSKE EFIKASNOSTI OD SREDINE JULA

111
0
Podijeli

Realizacija projekta energetske efikasnoti za najveću osnovnu školu “Dašo Pavičić” u Herceg Novom, počeće najvjerovatnije sredinom jula, a ne kako je ranije bilo najavljeno početkom ovog mjeseca.

– Još nijesu usaglašeni detalji sa izvođačima radova, koji bi zbog programa uštede energije trebalo i u našoj školi da naprave radikalne promjene, čime će škola stara preko 50 godina konačno dobiti “novo ruho” – kazao je Jadranu direktor škole, Nikola Stojanović.
Iako mu nijesu poznati izvođači radova, Stojanović kaže da bi, ukoliko se krene od sredine jula, svi radovi trebalo da budu gotovi do početka školske godine, do septembra. U školi će biti dosta velikih promejna:
“Radiće se termoizolacija zidova, termo i hidro izolacija krova, biće postavljena PVC bravarija na svim prozorima i drugim otvorima, zamjena kotla i ispiranje sistema za grijanje kao i zamjena termoventila”.
Za realizaciju programa energatske efikasnosti u javnim zgradama zaduženo je Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, a projekat je vrijedan 840 hiljada eura.
Sredstva su obezbijeđena na osnovu ugovora o kreditu i finansijskom doprinosu, između njemačke razvojne banke i Vlade Crne Gore u iznosu od 13 miliona eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code