RAĐENOVIĆ SE NADA PONOVNOM IZBORU ZA PREDSJEDNIKA BUDVE

RAĐENOVIĆ SE NADA PONOVNOM IZBORU ZA PREDSJEDNIKA BUDVE

152
0
Podijeli

radjenovicUpravni sud Crne Gore poništio je izbor Lazara Rađenovića za gradonačelnika Budve, uz obrazloženje da je ta odluka donijeta mimo zakona i poslovnika lokalnog parlamenta.
Presuda je donijeta po tužbi odborničkog kluba Demokratskog fronta, koji je tvrdio da na sjednici na kojoj je izabran Rađenović, a koja je održana 2. novembra prošle godine, nije bilo zakonskih pretpostavki da se glasa o njegovom imenovanju. Budva ostaje tako bez predsjednika Opštine.
U obrazloženju presude Upravnog suda, navodi se da saziv za sjednicu, shodno Poslovniku Skupštine opštine Budva, mora biti upućen odbornicima najkasnije deset dana prije dana određenog za održavanje sjednice, sa predlogom dnevnog reda.
Dosadašnji predsjednik budvanske Opštine Lazar Rađenović kazao je da će ispoštovati odluku Upravnog suda koji je poništio njegov izbor na tu funkciju, navodeći da očekuje da će navedene nepravilnosti u najskorijem vremenu biti ispravljene. Rađenović je kazao novinarima da su u vladajućoj koaliciji smatrali da je odluka koja je poništena ispravna, ali da će u najskorije vrijeme ispoštovati odluku suda.
Prema riječima Rađenovića, ono što nije sporno jeste da Demokratska partija socijalista sa koalicionim partnerima ima apsolutno većinsku podršku, što je, kako je kazao, potvrđeno i na posljednjim izborima.
– Zato će se proceduralni problemi ispravaiti u najkraćem roku, kako bismo imali sve organe u lokalnoj upravi i kako bismo nastavili sa svim poslovima, kazao je on.
Rađenović je najavio da će nova sjednica Skupštine Opštine Budva, biti zakazana 28. juna ili 1. jula, a da će do tada Opštinu predstavljati potpredsjednici.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code