RAMBO AMADEUS U KOTORU I TIVTU U MISIJI HRANTITELJSTVA

RAMBO AMADEUS U KOTORU I TIVTU U MISIJI HRANTITELJSTVA

150
0
Podijeli

Ambasador dobre volje UNICEF-a Crne Gore Antonije Pušić, nakon hercegnovskih otvorenih dana, posvećenih hraniteljstvu, danas je u kampanji “Svako dijete treba porodicu” u Kotoru i Tivtu.

Rambo Amadeus razgovaraće prvo sa crnogorskim hraniteljskim porodicama u Kotoru o njihovim iskustvima i izazovima sa kojima se suočavaju. Potom će sa šefom predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžaminom Perksom i predsjednicom opštine Kotor Marijom Ćatović promovisati hraniteljstvo u Skupštini opštine u Kotoru.
Pušić će o potrebi da svako dijete ima porodicu i hranitelja, ljubav koja se višestruko vraća i oplemenjuje, govoriti i na promociji hraniteljstva u Tivtu.
U Crnoj Gori je 320 djece smješetno u hraniteljske porodice od kojih su 14 nesrodničke. U Herceg Novom je 12-oro djece kod hranitelja, od kojih su devet srodničke, a tri nesrodničke porodice. Dvije porodice brinu o djeci iz drugih opština.
Kampanja „Svako dijete treba porodicu”, koju su u septembru 2013. započeli Vlada Crne Gore, UNICEF i EU, trebalo bi da poveća broj hranitelja u zemlji i da omogući svakom djetetu u državi da raste u bezbjednom i toplom porodičnom okruženju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code