RASCVJETALE KAMELIJE, FEŠTA POČINJE

RASCVJETALE KAMELIJE, FEŠTA POČINJE

80
0
Podijeli

Predstojeći vikend u Boki Kotorskoj, u Stolivu, biće u znaku još jedne pučke svečanosti, ovog puta u čast ljupkom i otmenom cvijetu kamelije.

Za tradicionalnu manifestaciju „Feštu kamelija” i ove godine predviđen je bogat program, koji počinje sjutra ujutro od 10 h dječijom likovnom i literarnom radionicom u prirodi. Ona će biti “postavljena” u Stolivu. Za 19 h planirano je otvaranje izložbe aranžmana cvijeta kamelije u Domu Kulture Niko Bilafer.
Centralna manifestacija najavljena je za nedjelju u 11 h, kada će posjetioci uz prigodan zabavni program, moći da degustiraju i specijalitete od mušalja. Mada, glavni su cvjetni aranžmani kamelija, izložba radova. Za one u dobroj kondiciji organizovan je i izlet pješačkom stazom na brdo Vrmac i Gornji Stoliv.
Tokom aprila u programu fešte i ove godine su neizostavni koncert “Kameliji s ljubavlju”, Bal kamelija koji prošle godine nije održan zbog malog interesovanja, zatim promocija knjige “Donna medica” Đoka Mirkovića, kao i završna manifestacija, regata “Camelia trophy”, koja promoviše drvene barke.
Feštu kamelija i ove godine organizuje NVO “Kamelija” i Mjesna zajednica Stoliv.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code