RASELJENA LICA TREBA DA APLICIRAJU ZA STATUS STRANCA U CRNOJ GORI

RASELJENA LICA TREBA DA APLICIRAJU ZA STATUS STRANCA U CRNOJ GORI

158
0
Podijeli

Crna Gora je definisala privilegovaniji pristup sticanja statusa stranaca sa stalnim nastanjenjem u zemlji za raseljena lica.

Ovaj status bi im omogućio pristup istim pravima koja imaju i sami građani Crne Gore, osim prava glasa i prava da budu birani na političke funkcije.
Integracijom u crnogorsko društvo, raseljena lica dobiće stalno nastanjenje u Crnoj Gori. Ovim će im se omogućiti, da nakon deset godina boravka u Crnoj Gori, apliciraju za dobijanje crnogorskog državljanstva. Ovo se čulo na informativnoj tribini namijenjenoj raseljenim licima koja treba da apliciraju za status stranca u Crnoj Gori. Tribinu su priredili u opštini Herceg Novi predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore i predstavnici državnih organa Republike Hrvatske.
Kako još uvjek nije dovoljno prepoznata oprijedeljenost raseljenih lica da apliciraju za status stranca, predstavnici državih organa Hrvatske odazvali su se tribini na kojoj su oni upoznati sa pravima koje će ostvariti u zemlji porijekala nakon apliciranja za ovaj status u Crnoj Gori.
Posjeta predstavnika državnih organa rezultat je dobre saradnje koju otvaruju dvije države kako bi se iznašla trajna rješenja za lica koja se nalaze u raseljeničkom statusu, saopšteno je iz resornog Ministarstva Crne Gore.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code