Raskid ugovora sa Rusima o zakupu hotela “Adria sport” u Igalu

Raskid ugovora sa Rusima o zakupu hotela “Adria sport” u Igalu

18
Podijeli

Zakupac hotela „Adria sport“, koji je u vlasništvu Sportskog centra Igalo, uskoro će izaći iz objekta zbog nepoštovanja ugovora, potvrdio je Radiju Jadran v.d. direktor ovog centra, Radovan Ralević.

Ugovor koji je 2012. godine bio potpisan sa ruskom međunarodnom sportskom korporacijom, na deset godina, biće raskinut, jer već godinu nije plaćen zakup. Po ugovoru partnerstvo oko zakupa se može raskinuti već nakon dva mjeseca usljed neplaćanja obaveza.

Picerija i restoran

– Dosta je prolongirano plaćanje, sada je već i sam zakupac voljan da izađe iz objekta. Nisu širili ponudu, niti smo imali bolju saradnju, tako da je ovo najbolje rješenje – navodi Ralević.

Pitanje duga rješavaće Opština koja je potpisnik ugovora, a nova uprava Sportskog centra ima planove za hotel.

– Dug i procjena štete će se vjerovatno rješavati preko sudskog vješaka koji će procijeniti imovinu koja je unijeta u hotel. Primarni nam je cilj da preuzmemo poslovanje u sklopu Centra, da ekipe koje dođu na pripreme imaju hotel sa terenima i salama – ističe Ralević.

Podsjetimo, u martu 2012. godine nakon dva neuspješna, Opština je sklopila novi Ugovor o desetogodišnjem zakupu sa ruskom građevinsko-razvojnom korporacijom koja je opremila 35 dvokreventih soba i restoran kapaciteta 200 sjedišta. Na svečanosti, tadašnji predsjednik Opštine, Dejan Mandić je prokomentarisao: “Treća sreća” i presjekao vrpcu. Nekoliko godina kasnije, pokazalo se, ipak, da ni ovo nije bilo najbolje rješenje.

18 Komentari

 1. Hotel,uz sportsku halu,i ostale sadrzaje…u sred Igala… milina,reklo bi se! No,nije tako! Niti je hala zavrsena,niti je funkcionalna,niti kao takva moze tvoriti cjelinu,koja bi bila pogodna za razvoj ove vrste turizma,koja je u velikoj ekspanziji. Imamo bogom dane preduslove,nesto se i krene,ali prica zavrsava uvjek isto,i po grbaci gradjana. A opet za sve su ovo i odgovorni upravo oni,gradjani!! Birajte i dalje poltrone,negativnom selekcijom odabrane skorojevice,koji ne znaju nista (a misle da znaju sve) one kojima je clanska partijska knjizica najduze stivo koje su procitali,i da…njima dajte da vjezbaju,kraduckaju,svade vas,muljaju,podmicuju…. Nazdravlje!!

 2. Sad će to gospoda iz TO Herceg Novi napunit za čas.
  Obradović je izjavio da če ugraditi lokatore za zaštitu od buke u svim ugostiteljskim objektima.
  Čekamo dalje korake i podsjećat će mo ga.

  40
  3
   • E pa dragi moji sugrađani ja sam se prije nekoliko dana dobrovoljno prijavio da dva mjeseca obavljam dvije funkcije i to posao Načelnika Komunalne Policije i Direktora Javnog Parkinga i baš bi volio da mi neko od “moćnika” prepriječi put u regulisanju mnogih komunalnih problema. Jedino bi mu riješenje poslije toga bilo da krivično odgovara ili da plati nekog da me ubije. Dok je god tolerantnost na greške partijskih kadrova, kumova, rođaka i braće, nama će iz godine u godinu biti grđe i sve više će mo tonuti. Ovo se ne zaustavlja do radikalnih poteza.

    20
    1
 3. Gdje je salter za prijavu dobijanja besplatnih prostora na par godina da dodjem i stanem u red , pa se i ja necu buniti kad me izbace poslije tolikog besplatnog koriscenja.

  Hvala unapred na informaciji

  39
 4. Projektantima hotela treba odma oduzeti diploma i licence. Ko je ušao u hotel vidio je da to na ništa ne liči. Male sobe sa premalim krevetima, a sportski hotel kraj sportske hake za košarku, odbojku. Restoran zasebna zgrada koja nije povezana ni sa hotelom ni sa salom a sve na 30 metara.
  Sto se tiče rusa bolje da je odma izašao jer od velikih obecanja, ugovora sa savezima i klubovima ništa nije bilo.
  Pod hitno treba naći nekoga ko će osmisliti povezivanje hotela,restorana i sale toplim hodnicima kako bi se ekipama tokom zime ponudilo da se pripremaju i da sportista u svojoj opremi pravo iz sobe ide u salu.Ljeti će hotel biti pun pa pun…sto bi predstavnici sedme sile rekli u gradu pod Orjenom traži se krevet više.

  34
  1
   • Gospodo, Dejan Mandić je totalno zabrljao i on je bio kockar koji se pokušao “vaditi” iz gubitaka. Istovremeno i ako želimo da kažemo istinu on je haotično grebao rukama i nogama da se spasi davljenja, a davljenje mu je izazvao DPS i kvazi-Srpske patriote. DPS je sva profitabilna i vrijedna preduzeća odvukao pod kontrolu Podgorice, a kvazi-Srpski patriote su isisale i ono malo što je bilo ostalo. Dejan je bio kukavica da pozove građane Herceg-Novog da izađu na ulice i da odbrane i silom ako treba profitabilna preduzeća. On je bio uvjeren da će diplomatskim putem nešto izvući, ali ta demokratija još nije stigla do Crne Gore, pa je onda Dejan Mandić napravio Bosanski Lonac, a ni on nezna šta je sve unutra ubacio.

    15
    3

Ostavite komentar

*

code