RASKINUT UGOVOR O IZGRADNJI GOLF KOMPLEKSA SA „BOKA GOLF DEVELOPMENT“

RASKINUT UGOVOR O IZGRADNJI GOLF KOMPLEKSA SA „BOKA GOLF DEVELOPMENT“

91
0
Podijeli

Iz kompanije „MONTEPRANZO–BOKAPRODUKT” najavljuju za sjutra press konferenciju na kojoj će upoznati javnost o raskidu ugovora o zakupu zemljšta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu sa kompanijom „Boka Golf development” d.o.o.

Ugovor o zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu potpisan je 26. oktobra 2012. godine između kompanije „Montepranzo-Bokaprodukt” AD, Vlade Crne Gore i kompanije „LPGD” doo. U martu 2013. godine, kompanija Boka Golf Development preuzela je 100% udjela u društvu “LPGD”doo, uz obavezu izgradnje golf kompleksa u Tivtu. Planirana investicija iznosi oko 180 miliona eura.
Tokom 2013.godine, Sekretarijat za razvojne projekte učestvovao je u aktivnostima na ubrzanju ispunjenja preduslova za stupanje na snagu Ugovora, kod nadležnih državnih institucija i lokalnih samouprava, tako i investitora. Sekretarijat je, između ostalog, inicirao niz sastanaka radi obezbjeđivanja uslova za donošenje Detaljnog urbanističkog plana „Golf ekonomija” koji je usvojen 12.decembra 2013. godine.
Predstavnici Sekretarijata su aktivno učestvovali i na usaglašavanju teksta Aneksa i Ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu, koji je potpisan 24. oktobra 2013. godine, kao i Aneksa II navedenog ugovora potpisanog 27. decembra 2013. godine.
Predlogom trećeg Aneksa ugovora od februara ove godine zakuipac je trebalo do 14.marta da uplati 270 hiljada eura, kao garanciju da će ispuniti obaveze iz ugovora o zakupu sa pratećim aneksima.
Na sjednici Vlade od prije sedam dana, našao se predlog Aneksa IV ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu, koji je prema materijalima trebalo da bude potpisan 27. juna. Očigledno, “Boka Golf Development” nije ispoštovao dogovorene obaveze i uplate, pa je za očekivati da sjutra bude saopšteno i ko će biti novi partner „Montepranzu”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code