Početna Društvo Raskrsnica Šištet-Gomila: Uklonjeni stubići, mještani traže postavljanje ogledala

Raskrsnica Šištet-Gomila: Uklonjeni stubići, mještani traže postavljanje ogledala

21

Stubići sa svjetlosnom signalizacijom, koji su bili postavljeni na parapetu koji je razdvajao magistralni put od puta za naselje Gomila na Šištetu, tokom noći su uklonjeni i ostavljeni uz zidić.

U Službi komunalne policije Radiju Jadran su kazali da nemaju informaciju ko je to uradio, ali će inspekcijska služba izaći na teren i sačiniti zapisnik.

Stubići su, podsjetićemo postavljeni tokom rekonstrukcije dijela magistralnog puta od skretanja za Servisnu zonu do skretanja za Gomilu kod Tatarbašče. U isto vrijeme, uklonjeno je ogledalo sa stuba javne rasvjete na ulazu u naselje Šištet sa magistrale, zbog čega su okolni mještani konstantno negodovali.

Kako kažu, to je bilo loše saobraćajno „rješenje“, koje je smanjilo bezbijednost uključivanja vozača na magistralni put iz naselja Gomila, jer su, kako navode, „morali do pola puta izaći da bi vidjeli nailaze li auta iz pravca Igala“.

Roditelji djece koja pohađaju školu u područnom odjeljenju OŠ Dašo Pavičić u bivšem Dječijem odjeljenju Instituta, svakodnevno strahuju da li će djeca bezbijedno preći ulicu.

Strah mještana porastao je i nakon sinoćne saobraćajne nezgode u kojoj je lakše povrijeđen motorista, kada je na njega, iz pravca Gomile, naletio automobil.

Stoga apeluju na lokalnu upravu da se ogledalo ponovo postavi na ulasku u naselje Šištet.

Kako su nam kazali u Službi komunalne policije, investitor rekonstrukcije magistralnog puta, Direkcija za saobraćaj, želio je da se skretanje za Gomilu sa magistralnog puta kod Šišteta potpuno onemogući.

21 Komentari

 1. ocrtali su pjesacki prelaz na prevoju???nepregledan i nepravilno oznacen terba obavjestiti vozace koji nisu iz H.Novoga i koji neznaju da se tu nalazi pjesacki i iskljucenje i ukljucenje na magistralnog puta(svjetlosna signalizacija;saobracajni znak za pjesacki prelaz i na asfaltu priblizavanje pjesackom prelazu kao i fluporiscentno oznaciti na asfaltu pjesacki za uslove nocu i slabe vidljivosti)

 2. Pravo rješenje su kamere i kažnjavanje po reg. broju. Stubići ne vidim kakvu ulogu su imali osim ometanja preglednosti, a ako su i bili potrebni, stave se oni mali u visini zida.

 3. Kad se već povuklo kroz komentare, nadam se da će se nadležni oslušiti na ovu temu nadvožnjaka za pješake…pod obavezno bi ga trebalo postaviti na toj lokaciji…zar treba neko da nastrada da bi se to tek tad uradilo…dajte nešto preventivno napravite…
  A ne, kao i u ovom slučaju..uklanjate stubiće tek nakon što je neko stradao…

 4. Ne mješajte babe i žabe. Nadvožnjak je posebno pitanje i odnosi se samo na pješake. Naravno da je potreban. Ali drugo pitanje je saobraćaj vozila na ovoj raskrsnici, koji je KATASTROFALAN i u stalnom je kolapsu, a pogotovo ljeti. NEOPHODNO JE zabraniti skretanje sa magistrale ka Gomili, tj. treba da bude jednosmjerna ulica od Gomile ka magistrali. To bi svaki saobraćajni inženjer rekao, ako ima takvih u ovom gradu.

  14
  1
 5. Treba sa Gomile do Susreta obiljezit jednosmernu ulicu a da Sistema ma Gomilu zabrana.Put je puno opterećen i vrlo brzo će se profundat iza zelene zgrade.

  13
  1
  • Put oko zelenih zgrada ide kroz tudji plac i uopste tu nije predvidjeno bilo da postoji put ali nekadasnji Zarobica je to napravio(da ne spominjem da tom putu fali armatura koja je trebala da dodje kroz taj beton jer je tada misteriozno nestala) i to je tako ostalo dok se vlasik te parcele nekada ne pojavi tako da treba samo totalno zabraniti saobracaj jer taj put kad tad vise tuda nece biti i to ce biti samo izlaz iz jednog djela zgrada.

   7
   1
 6. Konfiguracija terena odgovara za pravljenje nadvoznjaka.
  Stubici jesu smanjivali vidljivost ali sa pravilnim prestrojavanjem moglo se izaci na ulicu bez problema.
  Svakako ono sto treba primjeniti je:
  – oduzimanje vozacke dozvole na odredjeni period i upisivanje kaznenih bodova ( svakom ko leti kroz grad i napravi bilo kakav udes, kao i onima koji naprave udes a da se nisu potpuno zaustavili na saobracajni znak stop)
  – slanje na vanredni ljekarski pregled svakoga ko napravi bilo kakav udes a da pri tome nije vidio drugog ucesnika u saobracaju

  Mnogo “šumahera” se nakotilo kroz grad a pogotovo onih koji nemaju neko vozno iskustvo pa su dupla prijetnja za sve ostale, kao i onih sto su slabiji sa vidom ili necim drugim , pa se cesto ukljucuju i iskljucuju “na srecu”…

  25
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code