Raspisan Javni oglas za predlaganje kandidata za članove Savjeta za razvoj i...

Raspisan Javni oglas za predlaganje kandidata za članove Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave

2
Podijeli

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić raspisao je Javni oglas za predlaganje kandidata za članove Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave.

Kako je u Javnom oglasu navedeno, u Savjet za razvoj i zaštitu lokalne samouprave bira se 7 članova.

Picerija i restoran

Članove savjeta Skupština bira iz reda uglednih građana i stručnjaka za pojedine oblasti od značaja za funkcionisanje i razvoj lokalne samouprave i zaštitu lokalnog stanovništva, kao što su: planiranje i uređenje prostora, turizam, finansije, zaštita životne sredine i energetska efikasnost, kultura, obrazovanje i sport, zaštita i razvoj seoskog područja, privatni sektor proizvodnje i usluga, funkcionisanje organa lokalne uprave i druge.

Kandidate za članove Savjeta predlažu: mjesne zajednice, stručne institucije, privredne organizacije, nevladine organizacije, kao i stručna udruženja.

Za članove Savjeta ne mogu biti predlagani: poslanici i odbornici, lokalni funkcioneri, starješine lokalne uprave, rukovodeći radnici javnih službi čiji je osnivač Opština, izabrana, imenovana i postavljena lica u Vladi Crne Gore i drugim organima državne uprave, predsjednici političkih partija, članovi predsjedništva, članovi izvršnih i glavnih odbora stranaka kao i drugi stranački funkcioneri, lica koja su pravosnažno osuđena za krivično djelo protiv službene dužnosti ili su pravosnažno osuđivana za neko drugo krivično djelo za koje je izrečena kazna zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci.

Rok za predlaganje kandidata je 30 dana od dana objavljivanja oglasa. Predlozi se dostavljaju Službi Skupštine opštine Herceg Novi, Trg Maršala Tita 2, sa naznakom „Odbor za izbor i imenovanja Skupštine opštine Herceg Novi“.

Tekst Javnog oglasa možete pogledati i preuzeti ovdje.

2 Komentari

  1. “Kandidate za članove Savjeta predlažu: mjesne zajednice, stručne institucije, privredne organizacije, nevladine organizacije, kao i stručna udruženja.” Pitam : zašto pojedinac ne može da konkuriše bez predloga navedenih organizacija, ako priloži valjanu dokumentaciju?

    7
    2

Ostavite komentar

*

code