Raspisan naknadni konkurs za upis u srednje škole

Raspisan naknadni konkurs za upis u srednje škole

0
Podijeli

Ministarstvo prosvjete raspisalo je naknadni konkurs za upis u srednje škole, a prijave se podnose od 15. do 17. avgusta. Ukupan broj upisnih mjesta je 2720, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Na programima u trogodišnjem trajanju broj upisnih mjesta je 996. Na programima u četvorogodišnjem trajanju je 1194 upisnih mjesta dok je broj mjesta za program gimnazije 454. Za učenike koji žele da se obrazuju po programima iz oblasti muzičke umjetnosti broj mjesta je 76.

Picerija i restoran

U svim opštinama mjesta ima za sve učenike koji su završili osnovnu školu, ističu iz Ministarstva.

Kandidati podnose prijavu na Konkurs, originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole, te diplome i uvjerenja o rezultatatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodjeljenim priznanjima.

U toku trajanja roka za podnošenje prijava, komisija je dužna da svakog dana objavi ažuriranu rang listu prijavljenih kandidata radi njihovog informisanja o mjestu na rang listi. Na utvrđenu rang listu može se podnijeti prigovor u roku od tri dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli.

Podsjetićemo da se u junskom upisnom roku u JUSMŠ Ivan Goran Kovačić prema posljednjoj rang listi prijavilo 247 svršenih osnovaca. Od tog broja, u Srednju školu upisan je 231 đak u 8 smjerova, dok je njih 13 ostalo „ispod crte“.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code