Raspisan tender za 140 hiljada eura vrijednu opremu lokalne TV u Herceg...

Raspisan tender za 140 hiljada eura vrijednu opremu lokalne TV u Herceg Novom

26
Podijeli

Opština Herceg Novi raspisala je tender za nabavku opreme za televizijsko emitovanje i proizvodnju programa za budući RTV servis Herceg Novi, vrijednu 140 hiljada eura. Ponude se mogu predati do 14. januara u Građanskom birou Opštine ili poštom takođe na adresu Građanskog biroa.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude biće donesena dva mjeseca od javnog otvaranja.

Picerija i restoran

Nabavka opreme za buduću lokalnu televiziju realizovaće se po Projektu studijske tehnike Radio Televizije Herceg Novi, koju je izradio dipl.ing.elekt. Mirko Brnović iz Agencije za telekomunikacije i poštansku djelatnost – Podgorica.

Garancija za opremu je dvije godine od dana isporuke opreme. Trening i obuka trajaće 5 radnih dana nakon instaliranja sistema i puštanja u rad.

Ponuđač je dužan dostaviti bezuslovnu i na prvi poziv naplativu garanciju ponude u iznosu od 2% procijenjene vrijednosti javne nabavke, kao garanciju ostajanja u obavezi prema ponudi u periodu važenja ponude i 7 dana nakon isteka roka.

Opština će izabranom ponuđaču tehniku uplatiti 50% avansno, a 50% nakon tehničkog prijema i puštanja u rad opreme.

Ponuđač je obavezan da ugovorenu isporuku obavi u roku od 40 dana od dana zaključivanja ugovora.

Datum isporuke je datum potpisivanja zapisnika o kvantitativnom i kvalitetivnom prijemu robe, nakon provjere kompletnosti i funkcionalnosti koju treba da obavi Komisija lokalne uprave, uz prisustvo ovlašćenih predstavnika ponuđača. Po završetku kvalitativno-kvantitativne primopredaje Komisija je obavezna da sačini zapisnik koji potpisuju i ovjeravaju predstavnici ugovornih strana.

Podsjetimo da je Savjet Javnog radio difuznog servisa Radio Televizija Herceg Novi protekle nedjelje jednoglasno odbio da učestvuje, kako su naveli u zaključcima, u ad hoc projektima čija realizacija se sprovodi bez jasne vizije i projektne dokumentacije.

Odlukama iz septembra i oktobra 2018. godine Savjet je pokrenuo proceduru prikupljanja podataka povodom pokretanja televizijskog programa “TV Herceg Novi”, u skladu sa osnivačkim aktom. Smatrajući da je riječ o krupnom projektu, koji će značajno opteretiti budžet lokalne samouprave, odnosno budžet građana i građanki Herceg Novog – Savjet je insistirao da sve projektne aktivnosti budu javne i transparentne, zbog čega je definisao program javne rasprave.

Međutim, zbog tražene javne rasprave o televizijskom programu, Savjet se suočava sa tužbom pred Upravnim sudom Crne Gore, koju je pokrenula izvršna direktorica JRDS RTHN Dubravka Perović.

26 Komentari

 1. Opština kao da ima viška para.
  A znate zašto je najbolje patikama kroz grad? Zato što se u njima bolje hoda po uništenim trotoaru.
  Umjesto da se ulaže pare tamo dje je potrebno, u infrastrukturu, čistoću… oni prave TV program. Kao da smo neki ogromni grad dje se putuje sat vremena od jednog kraja na drugi. Kao da neznamo šta se dešava po našim desetak ulica.

 2. @mila
  Za vasu informaciju Mimoza je projektovana na 640 000€.
  Prethodnih godina se vrtjela oko 250-300 000. Bec, Budimpesta, Slovenija i….. Putujte majstori kad nema ko da vas nauci pameti.

  4
  2
 3. Seljaci bi da se igraju nasim parama. Zamazi narodu oci, zaposli 30 ljudi i da te Bog vidi. Novljani ,kao i obicno- curke.
  Budzet nam je kao i Mojkovcu , sad ce REBALANS na dolje, ali vazno je da se kompleksasi pojavljuju na televiziji.
  E, ovakvoga grada i naroda nigdje na svijetu.
  Novi novljanima – Svi za NL😲😲😲

  10
  1
 4. blago nama ! samo hljeba i igara … placamo da se ovi nesposobni likovi reklamiraju na tv , sve za nase pare..Zasto nigdje nema podatka koliko kosta docek Nove godine? o televiziji ćemo tek pričati , kad počnu da kasne plate zaposlenima!

  8
  2
 5. Sram vas bilo, škola nema dovoljno, nesretnim ljudima poplava odnijela sve što su godinama sticali, krivicom Opštinskih službi. Surlaš uništava simbole grada, palme, mimoze su vjerovatno sljedeće.Agrumi napadnuti.
  Autobuska stajališta i trotoari se pretvaraju u komercijalna parking mjesta
  I oni bi da se šepure po tv, sopstvenoj.

  23
  3
 6. DPS mi jenodvratan, ali ove Demokrate em sto su odvratni em su vezashi samo takvi… pogledajte onu ogradu kod hotel plaze kako su “popravili”. Sta vam je to kukala vam majka, dzaba vam 6 televizija

  20
  3
 7. Uzeće mi hljeb ovi na vlasti
  Ja mislio da teolujem
  Al oni su profesionalci
  Kad vide koliko su autorska prava za program gledaće se samo besplatni “kvalitet”
  Nego da neće neki izbori skoro posralo je malo dosadno na portalu

  12
  2
 8. Televizija🤕. Kruso je za manje od dvije (2) godine potrosio, bacio u more vise od 1.200.000 svojih u bijelom svijetu zarađenih para. Televizija je i bio njegov kraj UGLEDNOG, USPJESNOG, CENJENOG, POSTOVANOG,…NOVLJANA! Novljana koji je uspio u bijelomsvijetu i htjeo pomoci svom Novom. Televiziju trebaju samo Demokrate i Mica. Potuci ce se ojo urednika, novinara a sve zbog toga ko ce vise biti na novoj tv novi. Haaahihii.tih 250000 – 300000 godisnje neka ide za bilo sta samo ne lokalnu tv.

  22
  4
  • Televizija je propast za budžet.
   Ali molim vas nemojte hvaliti DR.
   Raspitajte se malo kod bivše Hercegnovske banke, sada CKB uglavnom.
   I kod uposlenika po restoranima.
   Inače i ja sam jedan od prevarenih, glasajući za Izbor, pa NL…

   16
   3
 9. Televiziju treba Becic!! Mjesecno kostace minimalno 15.000 do 17.000 a vjerujem da opstinari u nadi da ce dobiti koji glas vise nece stedjeti i tako bice i vise od 20.000 mjescno a ukupno i do 300.000 godisnje. A imacemo tv prenos sjednic, opstinske vijesti hahaaa = Katic, Mica,Simonida, Simrak, Bigo. A mmmMica nece dati Danijeli da se reklamira!!!

  20
  2
 10. To je najevtinije kod Tv.Tek dolaze troskovi.Kadrovi,program,autorska prava,cijena filmova,serija…..Tek cemo se o jadu zabavit.Ali,ko pita narod.Uspjesi se nizu a onda cemo jos jedan “promo”tekst u Vijestima i bog te veselio.

  18
  1

Ostavite komentar

*

code