Početna Ekonomija Raspisan tender za spajanje Herceg Novog na regionalni vodovod

Raspisan tender za spajanje Herceg Novog na regionalni vodovod

11

Na vodoizvorištu Bolje sestre obilježen je Dan Regionalnog vodovoda i 9 godina funkcionisanja regionalnog vodovodnog sistema i istovremeno najavljeno da je raspisan tender za spajanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem:

-Tender je raspisan po procedurama Evropske banke za obnovu i razvoj, sa kojom je Regionalni vodovod, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ministarstva finansija, tokom prethodnih mjeseci pripremao dokumentaciju za raspisivanje tendera”, istakao je direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić.

Posebna Zahvalnica povodom Dana Regionalnog vodovoda biće uručena resornom ministru održivog razvoja i turizma, Pavlu Raduloviću, ispred Vlade Crne Gore, „za pruženu podršku, razumijevanje i zajednički napor na očuvanju javnog interesa i održanju redovnog funkcionisanja sistema za vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja u vanrednim uslovima poslovanja tokom blokade računa u periodu od 14. avgusta 2018. do 9. maja 2019. godine, kao i za dosadašnje rezultate stabilne i kvalitetne saradnje i profesionalnu podršku i razumijevanje”.

Ovim povodom svim zaposlenima i članovima Upravnog odbora uručene su zahvalnice za izuzetan napor i istinsku predanost u obavljanju poslovnih zadataka i održavanje redovnog funkcionisanja sistema za vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja u vanrednim uslovima tokom blokade računa. Oni  su, kako se navodi,  svojim odgovornim i nesebičnim zalaganjem, kao i istrajnošću, dali izuzetan doprinos uspješnoj realizaciji svih poslovnih zadataka i ciljeva tokom trajanja najvećeg poslovnog izazova u 44 godine dugom periodu funkcionisanja JP „Regionalnog Vodovod Crnogorsko primorje”.

Tekst Zahvalnice šalje poruku o osjećaju zajedništva među zaposlenima, menadžmentom i članovima Upravnog odbora i prisutnom timskom duhu:

„Pokazali ste odanost i profesionalizam za ponos, jer ste javni interes šire društvene zajednice stavili ispred ličnog. Uz izrazito profesionalno i lično razumijevanje istrajali ste u svim izazovima tokom 268 dana duge blokade računa u realizaciji važne javne djelatnosti  koja se ogleda u kontinuiranoj isporuci vode za piće visokog kvaliteta opštinama na Crnogorskom primorju.

Ponosni smo na kolektiv koji čine ovakvi pojedinci i vjerujemo da je vaša podrška, snaga, energija i radna etika garant naše zajedničke, uspješne budućnosti, što novu viziju razvoja JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” čini realnom i održivom.”

Zahvalnica je uručena i predsjednici opštine Golubovci, Tanji Stajović, za uspješnu saradnju na zaštiti vodoizvorišta „Bolje Sestre“.

Jevrić je najavio da će sljedeća, jubilarna deseta godina funkcionisanja regionalnog vodovodnog sistema, tj. 45 godina postojanja Regionalnog vodovoda predstavljati godinu razvoja. Regionalni vodovod će, nakon višegodišnjih priprema, tokom 2020. godine završiti izgradnju 1. faze sistema, započeti sa 2. fazom kroz saradnju sa Upravom za saobraćaj, a u saradnji sa opštinom Bar, iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, otpočeće aktivnosti na riješavanju problema vodosnabdijevanja u naseljima Dobre Vode i Veliki Pijesak.

Posebno je značajno istaći da se zajedničkom realizacijom projekta izgradnje bulevara i postavljanja novog cjevovoda, za šta je dobijena podrška Vlade i resornih ministarstava, ostvaruje višemilionska ušteda, kistakoa je Jevrić.

JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ tokom 2019. godine,  na 29. septembar isporučivao je 19% više vode od ugovorenih količina za ovaj period, tj. 8% više u odnosu na isti period 2018. godine.

11 Komentari

 1. Vodovod koji zovete regionalni nema kapacitet ni za jedno manje selo u Kini,spajanje znači opet restrikcije,a i kvaliteta vode je lošija da ne kažem industriska a ne voda za piće.Znači poslije legalizovane pljačke od strane vlade CG i talijanske A2A mafije na red je došllo i pljačkanje preko vodovoda.

 2. Regionalni vodovod ucjenjuje sve vodovode i opštine u primorju. Njegova cijena vode je cijena vode na veliko i više puta je veća od svake lokalne. U cijenu vode koja se isporučuje stanovnicima treba dodati cijuenu kupljene vode iz Regionalnog. Novska voda sa Plata je jeftinija od ove sa Skadarskog jezera više od 15 puta. Anonimusu, je li ne shvataš poentu ili nećeš da shvatiš ? Dakle, koliko godduzeli vode iz Regionalnog – ona je svakako mnogostruko skuplja od ove sadašnje. A kvalitet je mnogo gori te vode nego ove koja sada ulazi u novski sistem. Dakle, za Novljane voda iz Regionalnog samo u krajnjoj nuždi ! Drugim riječima – jedino kad nema dotoka iz Konavala.

  16
  1
 3. SVI STE VI ISTI NECETE REGIONALNI A ONO JEDVA CEKATE , A ONDA ODMAH DIGNITE CIJENU VODE I ETO PARA ZA NOVA AUTA I SETNJU !
  MALI JE OVO GRAD SVE SE ZNA !

  33
  15
   • O.50 centi iz regionalnig
    0.90 centi sa plata
    Laboratorijske analize daju prednost vodi sa uzvorišta Bolje sestre
    Ostalo je subjektivno tumačenje…

    5
    10
    • Pitaj anonimusu koliko placaju kotorani ili budvani tu regionalnu barustinu , a ne iznosis netacne informacije. Ako krenemo sa regionalnom vodom radovace se i supermarketi jer ce svi morati preci na flasiranu vodu.

     5
     1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code