Raspored bogosluženja i nalaganja badnjaka

Raspored bogosluženja i nalaganja badnjaka

1
Podijeli

Uz svete liturgije, nalaganje badnjaka i večernje službe u pravoslavnim hramovima hrišćani koji poštuju Julijanski kalendar proslavljaju Badnji dan i Božić, dan rođenja Isusa Hrista.

Bogosluženja u Crkvenoj opštini Topaljsko-hercegnovskoj na Badnji dan u crkvama Sv. Arhangela Mihajla i Sv. Spasa počeće u 9 časova.

Picerija i restoran

Nalaganje badnjaka u crkvi Sv. Velikomučenice Varvare na Mokrinama počeće u 15 časova, u crkvi Sv. Spasa u Mojdežu u 15:30 i crkvi Sv. Stefana na Kamenom u 17 časova.

Svečano večerenje u crkvi Sv Arhangela Mihaila na Trgu Herceg Stjepana počeće u 18, a nalaganje badnjaka u 18:30 h.

Kod crkve Sv Spasa na Toploj u 20 je svečano večerenje, a nalaganje badnjaka u 21h.

Nalaganje badnjaka u crkvi Sv. Fjodora Ušakova na Savinskoj dubravi počeće u 20 časova.

Za 7. januar prva Božićna liturgija biće služena u ponoć u crkvi Sv Arahangela na Belavisti.

Božićna liturgije biće služene u 9 časova u crkvama Sv. Arhangela Mihaila i crkvi Svetog Spasa na Toploj, crkvi Svetog Spasa u Mojdežu i crkvi Svetog Arhiđakona Stefana na Kamenom.

U utorak, 8. januara, drugog dana Božića, na praznik presvjete Bogorodice, u 9 sati svete liturgije služiće se u hramovima Sv. Spasa, Sv. Fjodora Ušakova, Sv. Trojice u Ratiševini i Sv. Arhangela Mihajla.

U srijedu, 9. januara, na dan Sv. Arhiđakona Stefana, u 9 sati sveta saborna liturgija biće služena u hramu Sv. Arhiđakona Stefana na Sušćepanu.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code