Početna Društvo Raspored prijavljivanja za dječiji dodatak u Centru za socijalni rad

Raspored prijavljivanja za dječiji dodatak u Centru za socijalni rad

0

Prijem zahtjeva za ostvarivanje prava na dječiji dodatak za djecu do navršene 6 godine života u JU Centar za socijalni rad u Herceg Novom počeće od 1. septembra, po utvrđenom rasporedu, odnosno prvim slovima kako bi se izbjeglo stvaranje gužve, obavijestili su iz Centra.

Kako su nam rekli u Centru za socijalni rad, procedura je jednostavna, većina djece je već u njihovom sistemu jer su po rođenju primili jednokratnu naknadu, tako da je potrebno samo potvrditi podatke ili prijaviti eventualne izmjene. Prijave bi trebalo da traju kratko, do 5 minuta po zahtjevu.

Prijemi zahtjeva obavljaće se po sljedećem rasporedu:

– Od 01.09. do 11. 09. 2021. godine prijem zahtjeva čije prezime počinje sa slovima A, B, C, Ć, Č, D, Đ, DŽ, E, F, G, H, I, J, K, L, LJ ;

– Od 13.09 do 18. 09.2021. godine prijem zahtjeva čije prezime počinje sa slovima M, N, NJ, O, P, R;

– Od 20.09 do 25. 09.2021. godine prijem zahtjeva čije prezime počinje sa slovima S,Š, T, U, V, Z, Ž;

– Od 27.09 do 30. 09.2021. godine će prijem zahtjeva koji nijesu podnijeti u predviđenim terminima.

Iz Centra za socijalni rad podsjećaju da se Zahtjev za dodatak za djecu se podnosi lično, nadležnom Centru za socijalni rad. Od dokumetacije je potrebno priložiti ličnu kartu (na uvid), jedinstveni matični broj za dijete, ukoliko su roditelji razvedeni ili ne žive zajedno, potrebno je dostaviti i odluku nadležnog suda o povjeravanju djeteta na vršenje roditeljskog prava. U Centru za socijalni rad Herceg Novi prijem zahtjeva obavljaće se na adresi Put partizanskih majki br.4, Herceg Novi u prijemnim kancelarijama.

Izmjene i dopune Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti važe od 1. oktobra, što znači da će svi koji podnesu zahtjev za dječiji dodatak prvu isplatu dobiti sredinom novembra.

Radno vrijeme Centra za socijalni rad za rad sa strankama, podnosiocima zahtjeva za ostvarivanje novog prava na dodatak za djecu tokom septembra biće radnim danima od 07.00. do 18.00 časova ( pauze u radu od 11.00. do 11.30 časova i od 15.do 15.30 časova ). Takođe Centar za socijalni rad primaće zahtjeve za ostvarivanje predmetnog prava i subotom u terminu od 07.00 do 12. 00 časova, sa pauzom od 10.00 do 10.30 časova.

Za sve ostale zahtjeve i podneske, Centar za socijalni rad radiće u redovnim terminima, dok je produženo radno vrijeme rezervisano isključivo za ostvarivanje prava na dodatak za djecu.

“Apelujemo na građane da poštuju epidemiološke mjere, da ne stvaraju gužve, jer ima dovoljno vremena da se zaprime svi zahtjevi za ostvarivanje prava na dodatak za djecu do navršene šeste godine života”, upozorili su iz Centra.

Pravo na dječiji dodatak u Crnoj Gori ima oko 45 hiljada djece, za što će iz državnog budžeta na godišnjem nivou biti opredijeljeno 17,6 miliona eura, objavio je nedavno na svom Twitter nalogu resorni ministar, Milojko Spajić.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code