Početna Društvo Raspored služenja u danima Vaskrsa

Raspored služenja u danima Vaskrsa

4

Za vjernike koji po Julijananskom kalendaru obilježavaju vaskršnje praznike u mnogim pravoslavnim crkvama u Boki biće služene liturgije.

U hramovima Svetog spasa na Toploj i Svetoga Arhangela Mihajla na trgu Belavista počeli su Carski časovi jutros u 9 sati, a u 19 biće upriličeno bdenije sa polaganjem plaštanice, statije (opijelo i plač Majke Božije) i litija oko hrama.

Na Veliku subotu Sveta liturgija biće služena u 9 časova u hramovima Svetog Spasa i Svetog Fjodora Ušakova – ruska crkva,

Na dan Vaskrsa u ponoć će početi Pashalno jutrenje i Sveta Liturgija u hramu Sv. Arhangela u ponoć, dok će u 5 biti upriličeno u hramu Svetog Spasa, gdje će u 9 biti održana i Sveta Liturgija, kao i u hramu Sv. Arhangela. U 11 časova biće upriličen čin blagosiljanja vaskršnjih jaja u hramu Sv. Fjodora Ušakova.
Saborna Sv. Liturgija biće služena na Vaskršnji ponedjeljak u 9 časova u hramu Svete Trojioce u Kutima. Zbog učešća u sabornoj službi u Kutima u crkvama Crkvene opštine topaljsko-hercegnovske neće biti službi.

Na Vaskršnji utorak Sv. Liturgija biće služena u crkvi Sv. Spasa na Toploj u 9 časova.

4 Komentari

  • U Cipovinu se je islo od kada ja pamtim,svirala je Gradska muzika,fetao se je prsut,naravno tu je bio i porigodan program.
   Vecina sadasnjih novopecenih vjernika je tada imalo partijske knjizice,U od Uskrsa nijesi smio pisnuti,a sada oni slave i blagosiljaju.Teska vremena,a bogami bice jos i teza.

   17
   6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code