Raspored vodosnabdijevanja za vrijeme restrikcija

Raspored vodosnabdijevanja za vrijeme restrikcija

8917
16
Podijeli

Zbog sanacionih radova na hidrotunelu Gorica-Plat biće obustavljen dotok vode sa vodostana Plat u periodu od 15. maja do 4. juna, pa će u tom periodu Herceg Novi imati restriktivno vodosnabdijevanje.

– U sistemu za vodosnabdijevanje raspolagaćemo sa 160l/s sa vodoizvorišta Opačica, 60l/s iz filterskog postrojenja u Mojdežu, koje ove količine vode dobijaju sa vodoizvorišta u Karasovićima, kao i 50l/s iz Regionalnog vodovoda – obavještavaju iz tehničke službe hercegnovskog vodovoda.

Picerija i restoran

Ove količine vode neće biti dovoljne za kontinuirano vodosnabdijevanje. Vodu će distribuirati po sljedećem rasporedu:

Naselja od Sutorine do Savine vodu će dobijati u 7 i 19 časova, u trajanju od 3 do 6 sati, osim potrošaća koji se snabdijevaju sa rezervoara Stanišića Dubrava, koji će vodu dobijati u trajanju od 2 do 4 sata.

Naselja Sušćepan, Ratiševina, Šćepoševići i Žvinje će po potrebi biti snabdijevanji cistjernama.

Naselja od Meljina do Bijele vodu će dobijati u 05 i 17, u trajanju od 3 do 6 sati.

Preuzimanjem vode iz Regionalnog vodovoda, ove godine, potrošači Bijele i Kamenara imaće uredno vodosnabdijevanje.

Naselja koja iz tehničkih razloga ne mogu dobijati vodu biće snabdijevani cistjernama po potrebi.

Vrijeme trajanja vodosabdijevanja direktno zavisi od položaja potrošača u odnosu na pripadajuće rezervoare. Ukoliko dođe do bitnijih promjena u sistemu vodosnabdijevanja, potrošači će biti blagovremeno obavješteni.

Iz Vodovoda mole potrošače da maksimalno racionalno koriste vodu, kako bi je mogli isporučivati u navedenim vremenskim intervalima.

16 Komentari

 1. Strasno stvarno. Beogradjanka sam, ne zivim tu,al dolazim svake godine u junu I svoj boravak planiram prema planu restrikcina.Saosecam se s vama, ja sam poludela jedne godine kad me zakacilo dva dana bez vode uz to I jedan ceo bez struje,a napolju pljusti I cuje se samo masina koja renovira na agregat hotel kod Madjara.
  Ja ne bih banku dala za vodu da sam na vasem mestu,a vi cutite godinama….

  7
  3
 2. Nije jasno da li ce posle ovih radova biti uredan dotok vode ili ne? Ovo je nevidjen skandal! Nemoguce je izvrsavati radne i drustvene obaveze u tim uslovima.

 3. Molim da mi neko objasni kako to da susna opacica izbaci vise vode nego regionalni vodovod..ili nas neko u ovom najgorem trenutku za*ebava ili kaznjava,jer im se moze..ili je neki tehnicki razlog..

 4. “Naselja od Sutorine do Savine vodu će dobijati u 7 i 19 časova, u trajanju od 3 do 6 sati.” Da li ovo znaci da cu vodu imati sigurno od 7 do 10 ili od 7 13 i od 19 do 22 ili od 19 do 01?
  Ili cu kao i prosle i sve unazad godine, da se o crnom jadu zabavim, u popodnevnim casovima zato sto pojedinci prskaju travu, a izgleda kao da navodnjavaju njive.
  A to sto ce vodomer da mi nabije racun jer duva vazduh kao tornado kroz njega nikog nije briga.
  A da da li ce privelegovana savinsak aristokratija da podeli restrikciju sa nama nearistokratskim stanovnicima Novog?

 5. Kubik placamo najskuplje u CG, a jos uvijek imamo restrikcije. Cisti li se toliko ijedan vodovod kao taj Plat? Zaj…… kad mozes i kad imas koga..

  12
 6. “Preuzimanjem vode iz Regionalnog vodovoda, ove godine, potrošači Bijele i Kamenara imaće uredno vodosnabdijevanje.”
  Hvala Bogu da mi u ovom cirkusu necemo biti pacenici, jer nam voda nestaje svaki 3 dan, pa nemamo po par sati. A i da vide u Hn kako je malo kad su restrikcije, godinama su radili tusevi na plazama i voda se rasipala u HN i Igalo, a Bijela i Kamenari su bili snabdjevani vodom sa cistjerni….

  9
  10
 7. Vraca se stari sjaj herceg novoggg….daboda nemali cijelo ljeto he he he he ….ako budu radili ko sto su 17 godina taman ce nam u avgust doci ?????

  24
  12
 8. @Dunav … kakve veze ima “novoizabrana vlast” sa ovim? Jos nije ni formirana vlast. Ako hoces da kudis za ovo stanje postoji toliko valjanih argumenata i ti izabers najgluplji od svih

  23
  11
 9. Нико није водоснабдјевања спомињао током кампање та изборе. 2017 год град на граници Европске уније нема уређено водоснабдјевање…
  Срамота
  Сви скупа труба
  А народ нека трпи кад му не смета

  32
  5
 10. Zasto naselja od Sutorine do Savine vodu ne dobijaju od 6 sati u jutarnjim satima, da bi mi koji idemo na posao mogli da se umijemo i istusiramo? Ovako je svejedno, nista ne znaci tih pet-sest sati vode, kada, i kada odemo, a i kada se vratimo sa posla, opet nemamo vode. Uzas!

  38
  3

Ostavite komentar

*

code