RAST PROMETA NA GRANIČNIM PRELAZIMA U BOKI

RAST PROMETA NA GRANIČNIM PRELAZIMA U BOKI

151
0
Podijeli

Proteklog vikenda na skoro svih sedam graničnih prelaza u Boki, evidentiran je znatno veći promet vozila i putnika u odnosu na isti uporedni period prošlog ljeta. Nešto slabiju frekvenciju bilježe Luka Zelenika i Luka Porto Montenegro.

Najfrekventiji granični prelaz sa Hrvatskom, Debeli brijeg, za dane vikenda prešlo je 53.893 osoba, što je 1,9% manje u odnosu na prošlu godinu. Sa druge strane, 16.230 registrovanih vozila je za 11,4% više u odnosu na lani. Kako su nam kazali u Graničnoj policiji na Debelom brijegu, gužvi jeste bilo, ali bez većih zadržavanja. Takav trend trebalo bi da se nastavi do sredine avgusta, kada se veće gužve očekuju na izlazu iz Crne Gore.
I drugi granični prelaz sa Hrvatskom, na Kobili, bilježi povećanje broja vozila i putnika za čak 85,5% odnosno 47,3%, u poređenju sa istim periodom prošle godine.
Na graničnom prelazu Sitnica, proteklog vikenda evidentirano je za 19,5%, više lica, odnosno 24,9% više vozila.
Luka Zelenika bilježi slabiju posjetu lica za 25,4%, kao i plovila za 2,2%.
U kotorskoj Luci posljednjeg julskog vikenda bilo je za 36,8% više lica, kao i plovila za 57,8%, u odnosu na isti period prošle godine.
Luka u nautičkom naselju Porto Montenegro, uprkos dobroj posjeti, ipak bilježi pad u odnosu na kraj jula prošle godine, pa je posjeta bila slabija za 13,7% kad je riječ o registrovanim licima, ali i plovilima, pa je posjeta manja za 21,6%.
Na tivatskom aerodromu evidentiran je porast broja lica za 19,1%, ali i smanjenje broja vazduhoplova za 6,4%.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code