Rasvijetljeno više krivičnih djela u Herceg Novom, prijave protiv pet lica

Rasvijetljeno više krivičnih djela u Herceg Novom, prijave protiv pet lica

9
Podijeli

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi rasvijetlili su šest krivičnih djela počinjenih u Herceg Novom, od čega četiri krivična djela krađa, zatim pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela i krivično djelo samovlašće. U vezi ovih krivičnih djela, podnijete su krivične prijave protiv pet lica, saopšteno je iz Uprave policije.

M.B. iz Beograda, državljanin Srbije, se sumnjiči da je počinio dva KD krađa, dok se A.J, takođe državljanka Srbije, sumnjiči da je počinila KD pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Picerija i restoran

„Kako se sumnja, M.B. je, 12.08.2017. godine, na plaži u Igalu iskoristio nepažnju dva lica – državljana Srbije koja su se nalazila u moru i sa plaže, gdje su ostavili stvari, otuđio dva mobilna telefona, novčanik sa 120 eura i lična dokumenta. A.J. je, sumnja se, nakon što je događaj prijavljen, policijskim službenicima kazala je da je krivična djela počinio njen momak davši pritom lažne podatke o licu, čime je omogućila M.B. da, u međuvremenu, napusti teritoriju naše države. Policija je identifikovala M.B, lišila slobode A.J. i od nje oduzela tri mobilna telefona, tri ručna sata i 852 eura. Jedan mobilni telefon potiče iz jedne od ove dvije krađe i biće vraćen vlasniku, dok se na utvrđivanju vlasništva nad ostalim stvarima radi“ navode iz policije.

Sumnja se da je M.Š, državljanin Bosne i Hercegovine, 24.07.2017. godine, počinio KD krađa na način što je u radnji „Okov“ u Zelenici, iskoristio nepažnju zaposlenih i otuđio električni pneumatski čekić.

T.M. iz Nikšića je, sumnja se, 15.08.2017. godine počinio KD krađa tako što je iskoristio nepažnju oštećene koja se nalazila u vodi i sa plaže otuđio njene stvari odnosno plažnu torbu u kojoj su se nalazili mobilni telefon i novčanik sa 30 eura. Mobilni telefon je pronađen i vraćen vlasnici.

Istog dana, O.K. iz Rožaja je, sumnja se, od S.P, državljanina Bosne i Hercegovine, oduzeo svoj mobilni telefon koji je bio kod ovog lica nakon čega mu je zadao udarac zatvorenom šakom u predjelu glave čime je počinio KD samovlašće.

Protiv svih osumnjičenim lica podnijete su krivične prijave državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, navodi se na kraju sopštenja.

9 Komentari

 1. pitanje za autora teksta:šta znači iskoristio “nepažnju zaposlenih”.Jel to lopova na neki način abolira ili insuinira da taj zaposleni treba da plati ukradenu robu?Ili hoćete da kažete da je taj lopov,bolji lopov a trgovac nije dobar trgovac??

  5
  1
 2. Ove na plazi su uhvatili gradjani ,covjeka sto je krao u okov snimile kamere a policija ne moze da ga nadje policija nije rasvetlila nista od toga,a pocinjeno je bar 10kradja u zadnja 3dana po kucama u igalu i to ne mogu rasvetliti

  25
 3. Samovlašće je kad uzmeš nazad što ti je neko ukrao ??? Lopovi se žale da je gazda došao i uzeo svoje, ma ovo nema nigdje!!
  Ruke ti se pozlatile što ga klepi,
  i ovi ponosni što nađu ovu kategoriju lopova….

  33
  1
 4. Ovo je samo mali dio posla koji se smatra svakodevnim radom policije,i o tome ne treba pisati.To Vam je isto kao kada bi pisali koliko rjesenja je donio Osnovni sud u Novome,danas,sutra,i u petak.
  Pisite o pravim RIBAMA i Ajkulama,ali to se ovdje ne vata,tako da nam ostanu samo mrvice.Droga odnese mladost Novoga,time se pozabavite a ne EPP na sitni kriminal.

  39
 5. To su nekad vatali panduri …Mudresa. Daj ne reklemirajte bez naknade. Da vidimo rezultate oko ovih krvnih delikata, dtoge…kamatarenjs….znate vec cega. Ovo je samo prosipanje magle.

  31

Ostavite komentar

*

code