Početna Društvo Rasvjeta od Meljina do Poda prije roka

Rasvjeta od Meljina do Poda prije roka

13

Predstavnici lokalne samouprave obišli su danas dionicu magistralnog puta Meljine-Petijevići, na kojoj se izvode radovi na javnoj rasvjeti, u dužini od gotovo 4 kilometra, po projektu vrijednom 181 hiljadu eura, saopšteno je iz press službe Opštine.

Foto: Služba za informisanje OHN

Prema riječima potpredsjednice Opštine Herceg Novi Danijele Đurović, izlazak na teren bio je prilika da sa izvođačem radova, nadzornim organom i predstavnicima Mjesne zajednice regulišu pitanja koja projekat i investicija ovog tipa zahtijevaju.

-Radi se o redovnim radnim aktivnostima, odnosno usaglašavanju svih predstojećih poslova, a sve kako bismo obezbijedili našim sugrađanima nesmetan ulazak u objekte, parking mjesta i dvorišta. Projekat predviđa ugradnju preko 100 rasvjetnih tijela, što je svakako zahtijevan zadatak za koji očekujemo da će biti kvalitetno urađen na zadovoljstvo svih mještana, kazala je Đurović.

Ona je istakla da je kompanija „Ramel“, koja je izvođač radova na projektu, zadovoljila brzinom i kvalitetom urađenog za prvih 10 dana, a kako je naglasio predsjednik MZ Podi Jovica Misinezović, očekivanja su da kompletni radovi budu gotovi za nekih četrdesetak dana, iako je projektom predviđen rok od 60.

Građevinski radovi na obilježavanju i postavljanju stopa za buduća rasvjetna tijela već su izvedeni od kružnog toka u Meljinama do krivine na Torionu, a sada slijede radovi u najurbanijem dijelu Poda, do crkve Sv. Sergeja i Vakha.

-Radi se o dijelu koji je problematičan jer je u pitanju gusto naseljen dio Poda, gdje postoji jako veliki broj energetskih i telekomunkacionih kablova, a koji domaćinstva koja gazduju tom infrastrukturom do sada nisu predstavila. S obzirom da su svi dali saglasnost na projekat i njihove podloge, a da se na terenu gotovo uvijek nađu nove instalacije, došli smo danas kako bismo bili sigurni da će projekat biti kvalitetno izveden i naši sugrađani zadovoljni, kazala je Đurović.

Ona je podsjetila da su, u saradnji sa privatnim investitorima, završeni radovi na trotoaru od kružnog toka u Meljinama do kuće Murišića.

-Vrlo je važno obezbijediti kompletnu pješačku komunikaciju od Meljina do Poda. Na nekim dijelovima još uvijek nije adekvatna, pa ćemo u narednom periodu razmotriti koji su to dijelovi još uvijek problamtični i koje treba proširiti, zaključila je Đurović.

Potpredsjednica Đurović se osvrnula i na projekat izgradnje kanalizacionog kolektora u zaseoku Topovi, gdje je mali procenat ostao nedovršen. Ona je pojasnila da zbog situacije sa virusom Covid-19 određeni radnici nisu mogli dobiti radne dozvole, s obzirom da nisu iz Crne Gore, ali ističe da će posao biti završen, te da su građani izuzetno zadovoljni onim što je do sada urađeno.

Uz potpredsjednicu, predstavnike izvođača radova i nadozornog organa, danas su u terenskom obilasku bili i sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević, sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić i predsjednik Mjesne zajednice Podi, Jovica Misinezović.

13 Komentari

 1. Vise uradiste u HN za ovih tri godine nego oni DPS na “auto putu” iz nidje u nidje!!??
  /sad da vidimo koliko pisarcica Krusovih je jutros dezurno/

  6
  4
 2. Od koga ste dobili saglasnost u najuzem dijelu nije niko dosao niti pitao postavit cete bandere ljudima ispred kuce kako vas nije sramota. A druga strana trotoara slobodna a vi rovite magistralni put kojeg nikad necete zakrpiti kako bi trebalo nego samo ljudima zamazati oci

  16
  4
  • A sta radi kuca na samom putu,mogli su sa ulaznim vratima na ulicu izaci par njih preko puta jancica..da su metar se odmakli od puta ne bi smetala bandera

   • ti sto su pored jancica njima je okinuto dosta zemlje da bi prosirili ovaj put kad su radili ne pricaj nesto ako ne znas kakva je situacija prije bila

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code