Rasvijetljena dva krivična djela u Kumboru i Baošićima, dvoje osumnjičenih privedeno

Rasvijetljena dva krivična djela u Kumboru i Baošićima, dvoje osumnjičenih privedeno

0
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su u kratkom roku rasvijetlili dva krivična djela iz oblasti imovinskih delikata i to krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način u pokušaju i krivično djelo krađa. Tom prilikom lišili su slobode dva lica zbog sumnje da su počinila ova krivična djela.

Naime, službenici CB Herceg Novi su rasvijetlili krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način u pokušaju počinjeno u mjestu Baošići 25. oktorba, na štetu Z.D. i krivično djelo krađa, počinjeno istog dana u mjestu Kumbor na štetu T.T. Tom prilikom lišeni su slobode I.R. (38) iz Podgorice i T.R. (30) držaljanka Republike Srbije sa prebivalištem u Podgorici, zbog sumnje da su počinili ova krivična djela.

Picerija i restoran

Kako se sumnja, I.R. i T.R. su 25. oktobra u Heceg Novi došli automobilom Fiat Marea, barskih registarskih oznaka. Oni su u Kumboru, iz kuće T.T. otuđili novčanik sa ličnim dokumentima i kreditnoom karticom, kao i naočare za vid.

Oni su, kako se sumnja, istog dana oko 22:15 časova došli u naselje Bošići i ušli u kuću Z.D, koristeći priliku dok su oštećeni spavali. Tom prilikom I.R. je imao fantomku na glavi. Ostećena ih je zatekla u hodniku svoje kuće nakon čega se dvoje osumnjičenih udaljavaju u nepoznatom pravcu.

Odmah po prijavi događaja, službenici CB Herceg Novi su preuzeli sve mjere i radnje kako bi se rasvjetlila ova krivična djela. Tom prilikom pronašli su predmnetno vozilo Fiat Marea, u kojem su pronađena lična dokumenta, kreditna karica i naočare za vid koje pripadaju T.T, kao i fantomka, nož, fotoaparat i  pvc kesica sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, manje količine. I.R. i T.R. su lišeni slobode. Otuđene stvari su vraćene vlasniku.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu  Herceg Novom, koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način u pokušaju i krivično djelo krađa.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code