RASVJETLJENO DESET SERIJA KRAĐA U BOKI TOKOM SEZONE

RASVJETLJENO DESET SERIJA KRAĐA U BOKI TOKOM SEZONE

86
0
Podijeli

kradja ilustracijaPolicijski službenici Centra bezbjendnosti Herceg Novi su u julu uspješnim radom i svakodnevnim operativnim aktivnostima uspjeli rasvijetliti deset serija izvršenIh teških rađa i krađa pri čemu je otkriveno 42 krivična djela i procesuiran 21 izvršilac – navodi se u saopštenju načelnika Miloša Vučinića.
Tako su na području Herceg Novog rasvijetlili pet serija i procesuirali sedam lica koji su od 2008. do 2013. godine izvršili više krivičnih djela krađa i teških krađa.
Na području Kotora zbog počinjenih krivičnih djela krađa i teših krađa službenici kriminalističke policije OB Kotor su podnijeli 4 krivične prijave protiv 5 lica izvršilaca krivična djela. Značajno je otkrivanje i procesuiranje 3 KD-a iz čl.353 KZ – Neovlašćeni pristup računarskom sistemu – za koja su otkrivena i procesuirana 4 lica: J.V. iz Tivta i 3 bugarska državljanina S.A., S.G. i Y.S. Oni su neovlašćeno na bankomatu NLB banke u Starom gradu u Kotoru, postavljali ” skimere” – uređaje za skidanje zaštićenih podataka sa kartica za bezgotovinsko plaćanje korisnika, oštetili 3 lica u iznosu od oko 5000 eura, s tim što je u prijavi NLB banke navedena šteta i za druga lica koja iznosi preko 12000 eura. Lica su lišena slobode i predata nadležnom tužilaštvu, nakon čega im je u daljem toku postupka od strane sudije za istragu određen pritvor.
Službenici kriminalističke policije OB Tivat su podnijei 6 krivičnih prijava protiv 3 lica državljanina Srbije zbog sumnje da su počinili 5 KD Teška krađa i 1 KD Teška krađa u pokušaju i to protiv, S.T.iz Jagodine, M.M., iz Smedereva.
Radi očuvanja zdravlja i propagiranja zdravih navika života maloljetne populacije a postupajući po programu operativne akcije »Mladost, službenici Stanice kriminalističke policije Herceg Novi« u julu su izvodili akcije »Zabrana točenja alkohola licima mlađim od 18 godina« i izvršili kontrolu u 6 (šest) ugostiteljskih objekata zajedno sa službenicima Uprave za Inspekcijski nadzor – turistička inspekcija i zatekli 3 lica u konzumaciji alkohola.
Tako su kontrolom u ugostiteljskom objektu »Peoples« u Herceg Novom i »Laterna« u Baošićima – Herceg Novi zatečena maloljetna lica koja su konzumirala alkohol. Pomenuti objekti su zapečaćeni, donijeto je rješenje o zabrani rada te prekršajno kažnjeno pravno lice novčanom kaznom u visini od 1000.oo € i odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom u iznosu od 150.00 € i podnešena prekršajna prijava protiv pravnog lica zbog prekršaja u objektu »Laterna«.
Takođe CB Herceg Novi podnio je prekršajnu prijavu protiv »Merkator CG« D.O.O – marketa »Roda« i radnice u marketu koja je maloljetnom licu prodala: 1 litar alkoholnog pića marke »Jack Deniels«, 1 litar votka »Smirnoff«, 4 litra »Nikšićko pivo« i 9 flaša alkoholnog pića – vino marke »Somersby« od po 0,33 litra. »Nakon toga je maloljetno lice konzumiralo piće te zbog zdravstvenih problema mu je pružena medicinska njega u Domu zdravlja Herceg Novi.
Službenici OB Tivat izveli akciju »Zabrana točenja alkohola licima mlađim od 18 godina« i izvršili kontrolu u 5 (pet) ugostiteljskih objekata zajedno sa službenicima Uprave za Inspekcijski nadzor – turistička inspekcija. Uostiteljski objekat »My Club«, je zapečaćen, donijeto je rješenje o zabrani rada, te prekršajno je kažnjeno pravno lice novčanom kaznom u visini od 1000.00 €.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code