Početna Društvo Rasvjetni stubići bez funkcije, uz trotoar u Igalu, konačno se uklanjaju

Rasvjetni stubići bez funkcije, uz trotoar u Igalu, konačno se uklanjaju

24

Sektor za održavanje javne rasvjete Komunalno stambenog preduzeća Herceg Novi počeo je sa uklanjanjem nefunkcionalnih „svijetlećih“ stubića sa trotoara, na potezu od hotela Palmon Bay do Omladinskog parka, po nalogu kabineta predsjednika Opštine.

Osim što su stubići van funkcije od završetka rekonstrukcije trotoara, bilo ih je neophodno ukloniti i kako bi sanitetska vozila za karantin u starom dijelu Instituta lakše mogla da prilaze zgradi, objašnjavaju u Komunalno stambenom preduzeću.

Kako nam je ranije kazala direktorica, Jasmina Konjević, sadašnje stubiće trebalo bi da zamijene dekorativni stubovi rasvjete, međutim u ovom trenutku zbog aktuelne situacije sa virusom, sve je neizvjesno. Ti stubovi trebalo bi da budu dopremljeni najvjerovatnije iz Italije.

Osim toga van funkcije je i podna rasvjeta na istom potezu.

Podsjetićemo da je zbog toga lokalna uprava prošle godine angažovala stručnu službu koja je obavila atest i utvrdila sve nepravilnosti sa rasvjetom, koje je izvođač, nikšićki Temko, trebalo da ukloni.

„Kako to nije uradio ni nakon nekoliko poziva, lokalna uprava je pokrenula proces sudskog obezbjeđenja dokaza, kako bi se tačno utvrdila odgovornost i procijenila ukupna vrijednost stavljanja u funkciju kompletne rasvjete, shodno izvještaju ovlašćene kuće koja je i radila atest”- navode iz lokalne uprave.

Razlog za nefunckionisanje rasvjete kako nam je ranije objašnjeno u Opštini su „neadekvatno izvedeni radovi izvođača“.

Nakon procesa vještačenja, lokalna uprava bi sa drugim izvođačem trebalo da ugovori završetak radova i rasvjetu stavi u funkciju, kazali su Radiju Jadran u Opštini još u junu prošle godine. Otklanjanje nedostataka ide na račun izvođača, s obzirom da su nepravilnosti otkrivene tokom garantnog perioda.

Za rekonstrukciju trotoara od hotela Palmon bay do Omladinskog parka, i postavljanje rasvjete, ugovorena vrijednost radova bila je 94.454 hiljade eura, sa PDV-om.

Izvođaču, firmi „Temko“ nije isplaćen cjelokupni iznos zato što rasvjeta na trotoaru nije adekvatno urađena.

24 Komentari

 1. E da oće i onu podnu rasvjetu skinut da ne bode oći zajedno sa onim kamenčićima koji žuljaju kad se hoda. Ogroman promašaj, čak se i jedna mimoza osušila pa su je uklonili. Sve one koji su ovo smislili i odobrili objaviti poimenice da se zna ko je pare narodne potrošio za ovako glupave ideje i iživljavanja da stubićima i rasvjetom koja se nije ni palila. Ima li iko da razmisli prije nego se pare potroše ili to tako ide da se iste stvari plaćaju više puta, a rok trajanja dvije godine. Nemojte ništa dirati puno ćemo jeftinije proći, vjerovatno i bolje.

 2. A koliko su na ovo uzeli pojedinci iz Mz koji su htjeli odmah kako god da se primi tehnički da bih opravdali uzete desetine hiljada i sta ce sada ko ce vratiti lovu taj sigurno neće on živi kao….briga njega za ostale

 3. Ovo je doba korone,gdje se ne prave ukrasni stubici iz italije nego se grade bolnice.kada bi se skupile pare od raznih pogresnih investicija do sada bi grad imao novu bolnicu….

  10
 4. Velika prednos demokratskog drustva je da svaki gradjanin moze da bira. Znaci imali smo do sada razlicite vlasti u HN, koje su se mjenjale, sto na zalost,nismo imali na drzavnom nivou. Prema tome svaki gradjanin HN moze da izvaga protekli period i opredjeli se ko je po njegovom misljenju vise uradio za grad i toj politickoj opciji da svoj glas, jednostavno. Izadji i glasaj kad dodje vrijeme; utici na svoju buducnost i svoje djece i svoga grada a ne ovi glupi i primitivni komentari o svemu i svacemu!

  8
  2
 5. Ovo nije ništa šta nas tek čeka,još ćemo mi imati propalih investicija koje sve građani Herceg Novske opštine finansiraju…A treba i spomenuti parking garažu ispred opštine koja je nekoliko miliona eura za 200 parking mjesta dokle više ljudi gdje ovo ide!!!!Ovo je nagora vlast koja je mogla zadesiti Herceg Novi!

  22
  4
 6. Hahahahaha
  Ja ne bih dirao te stubiće…valjalo bi onu raspalu ogradu sa šetališta postaviti taman tu uz stubiće, dva promašaja jedan uz drugi😁😄😝

  35
  2
 7. Vazno je da je neko prvo pomislio(strpao pare gradjana u dzep ) da ti stubici mogu biti efikasni ,pa sad je opet neko pomislio kako nisu efikasni opet naravno parama gradjana se plaça uklanjanje istih.Glupost je neunistiva ,a i gradjani koji tolerisu ovakvu vlast bolju i ne zasluzuju,tako da jasite narod dok vam to dovoljava.

  34
  3
 8. Ha ha ha ha.
  A oni isti sklapali posao sa ovima cije ce stubove sad da micu.
  Kome ce sad kabinet predsednika namjestit poso.
  Molim one koji procitase ovaj tekst da zapamte da je jedan od razloga za uklanjanje stubica rasvete taj sto kola saniteta i hitne nisu mogla prici zgradi Instituta u kojoj je bio karantin.Zapamtite molim vas ovo pa cete se uvjerit da ce novu rasvjetu stavit na isto mjesto( ako je ikad stave).Kakvi su ovo kriminalni poslovi kume moj.Mislim da ce ovdje radit i drzavni tuzioci.Samo sacekajte.

  30
  4
  • Stvarno kriminalni poslovi, kriminalni kao i organizovana kriminalna grupa koja kontejnerima blokira ulice po Budvi. Sigurno će se Milivoje Katnić i ovime pozabaviti.

   12
 9. PA I POSTAVLJENA JE LOŠA RASVJETA…..POGRESAN IZBOR JER ONI STUBICI SU KAO DJECIJE IGRAČKE PLASTIČNI…NEADEKVATNE VISINE I NEPOTREBNE GUSTINE….VEC PROŠLE GODINE NJIH DESET JE VEĆ BILO SLOMLJENO……DOVOLJNA JE BILA PODNA RASVJETA….A 95 HILJADA EURA DU VELIKE PARE

  29
 10. Još jedna u nizu neuspješnih i diletantski završenih investicija čije posljedice gradjani herceg novog još plaćaju! ……. dekorativni stubići iz Italije????????
  “Kako nam je ranije kazala direktorica, Jasmina Konjević, sadašnje stubiće trebalo bi da zamijene dekorativni stubovi rasvjete, međutim u ovom trenutku zbog aktuelne situacije sa virusom, sve je neizvjesno. Ti stubovi trebalo bi da budu dopremljeni najvjerovatnije iz Italije.”

  27
  2
 11. Vrlo zanimljivo.
  Ako postavljena javna rasveta smeta sanitetu, to znači da je nije ni trebala biti tu.
  Čim je tražen atest, to znači da je bila nelegalno priključena, bez saglasnosti CEDIS.
  A šta kažu projektant (ako je uopšte bilo tehničke dokumentacije) i nadzorni organ?
  Da li je sudskim putem utvrđivan i kvalitet stubova? Ko god da ga je ugrađivao, opet bi se raspali.
  Od koga su naručeni i da li imali garanciju?

  33

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code