Razbojnici napali Crnogorce u Riju

Razbojnici napali Crnogorce u Riju

2191
2
Podijeli

rio 3Službenik Crnogorskog olimpijskog komiteta Nikola Đurović,  predstavnik diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini, koja je nadležna za Brazil Miljan Mugoša, te dvojica predstavnika crnogorske dijaspore – Božidar Šaranović iz Amerike i Nikolas Vukasović iz Argentine (pokrajina Santa Fe), napadnuti su sinoć u Rio de Žaneiru, u blizini aerodroma.

Dok su se vraćali sa aerodroma, na kome su službenik COK-a i  službenik diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Argentini dočekali Vukasovića, koji je stigao u posjetu olimpijskom timu, u službenom automobilu olimpijskih igara, koje je COK-u dodijelio Organizacioni komitet, njihovo vozilo udario je automobil u kome su bili naoružani razbojnici. Pod prijetnjom oružjem, njima trojici otete su sve lične stvari i službeni automobil MOK-a.

Picerija i restoran

Veoma prirabnom i prisebnom reakcijom službenika diplomatsko-konzularnog predstavništva i službenika COK-a  izbjegnut je incident sa težim posljedicama i niko nije povrijeđen.

Neposredno nakon incidenta, na lice mjesta stigla je brazilska policija, koja je napravila uviđaj i koja ih je sprovela do hotela u kome su smješteni predstavnici olimpijskih komiteta i zvaničnici MOK-a.

O teškom incidentu upoznat je Organizacioni komitet Olimpijskih igara, sa kojim će, povodom incidenta, predstavnici naše olimpijske misije održati hitan sastanak.

Ambasada Crne Gore u Argentini, koja je zadužena za konzularne poslove u Brazilu, uputiće protestnu notu Ministarstvu vanjskih poslova Brazila.

COK je predvidio da bi ovakve situacije mogle da se dogode, pa je upravo zbog toga pozvao predstavnika našeg diplomatsko-konzularnog predstavništva u Argentini, da bi bio na usluzi našim državljanima i pomogao im da lakše riješe probleme, sa kojim bi mogli da se suoče tokom boravka u Brazilu.

COK je veoma zabrinut zbog bezbjednosne situacije i izražava veliku zabrinutost zbog načina na koji su organizatori riješili pitanje bezbjednosti učesnika Olimpijskih igara i predstavnika olimpijske porodice.

COK je još jednom preporučio našim sportistima da se, bez potrebe, ne kreću izvan obezbijeđenih takmičarskih zona.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code