Početna Društvo RAZBOJNIŠTVO U „RODI“ U KAMENARIMA ODMAH RASVJETLJENO

RAZBOJNIŠTVO U „RODI“ U KAMENARIMA ODMAH RASVJETLJENO

0

Proteklog vikenda službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbjednosti Herceg Novi su rasvijetlili razbojništvo u marketu „Roda” u Kamenarima iste večeri kada je i počinjeno i zbog tog krivičnog djela lišili slobode J.B. (21) i M.L. (18) iz Risna.

Sumnja se da su dvojica mladića u subotu,u 21:30 časova, maskirani uz prijetnju pištoljem i nožem, od zaposlenih u marketu „Roda” otuđili oko 530 eura pazara, nakon čega su pobjegli.
Događaj je dežurnoj službi CB Herceg Novi prijavljen u 21:34 časova, nakon čega su policijski službenici blokirali saobraćajnice, preduzeli operativne mjere i veoma brzo locirali osumnjičene. Oni su lišeni slobode oko 40 minuta od prijave djela. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom. Nakon saslušavanja on je donio rješenje o zadržavanju do privođenja sudiji za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom.
Inače, kod osumnjičenih J.B. i M.L. je pronađen i oduzet novac – 529 eura, za koji se sumnja da su ga odnijeli iz marketa „Roda”, kao i pištolj marke „Pietro Beretta” cal. 7,65 mm i jedan veći nož za koje se sumnja da su korišćeni prilikom izvršenja krivičnog djela. Pronađeni su i oduzeti i drugi predmeti i stvari koji su, sumnja se, korišćeni prilikom pljačke. Takođe je kod J.B. pronađen i oduzet zamotuljak sa oko gram materije za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana.
Oduzeto oružje i ostali predmeti i stvari će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Protiv M.L. će biti podnijeta i krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv J.B. će takođe Područnom organu za prekršaje u Herceg Novom biti podnijeta prekršajna prijava, shodno Zakonu o sprječavanju zloupotrebe droga.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code