»AZMONT« GARANTUJE OČUVANJE SPOMENIKA U KUMBORU

»AZMONT« GARANTUJE OČUVANJE SPOMENIKA U KUMBORU

89
0
Podijeli

kumbor spomenikPovodom aktuelnog interesovanja građana i predstavnika medija o budućnosti pojedinih istorijskih spomenika i vjerskih objekata u okviru budućeg turističkog kompleksa u Kumboru, iz kompanije Azmont, koja je zakupac zemljišta bivše kasarne, ponavljaju garancije da će se sa najvećim uvažavanjem i pažnjom odnositi prema tim objektima. – „Azmont” će se postarati da spomen obilježje stradalim pilotima ostane u Kumboru. Prvi koraci u očuvanju spomenika su već preduzeti pa je prezervacija ovog obilježja već obavljena i on je uključen u odobrene planove. Kompanija će takođe angažovati istoričare, kako bi se popisali svi detalji, dokumentovali i sačuvali od zaborava svi istorijski aspekti i tako predstavljali sastavni dio ovog memorijalnog obilježja. Ovo se odnosi i na lansirnu lampu pomorskog kapetana Miroslava Štumbergera – navodi se u saopštenju.
kumbor spomenik2U istom duhu i sa posebnim pijetetom biće vođena briga o crkvi Svete Nedjelje sa njenim izuzetno vrijednim baroknim detaljima. Uz konsultaciju i uvažavanje sugestija ljudi od struke u Crnoj Gori takođe su uzeti u razmatranje veoma detaljni planovi za zgradu nekadašnje Komande Mornarice u Kumboru.
Kompanija “Azmont” ističe da se postojeći istorijski objekti ne mogu smatrati smetnjom već ih posmatraju kao kvalitet više u okviru kompleksa u Kumboru. S obzirom da “Azmont” ima duboko poštovanje prema bogatoj istoriji Crne Gore, postaraće se, a to je uključeno u sve buduće planove, da pruži doprinos u zajedničkom očuvanju svih objekta koje “Azmont”, kako se navodi, ima čast da se nađu u okviru njihovog budućeg turističkog kompleksa.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code