Početna Politika Reagovanja na moguće odlaganje dječijeg karnevala

Reagovanja na moguće odlaganje dječijeg karnevala

6

karneval_hn_1Prije nego što su iz NVO Omladinski centar saopštili, da, ipak, neće, odložiti dječiji karneval, neki odbornički klubovi odmah su reagovali na dopis kojim ih iz te NVO informišu o mogućnosti otkazivanja karnevala, jer TO nije uplatila 10 hiljada eura.

Odbornički Klub Građanski Savez i nezavisna odbornica Ljiljana Bojanić izražavaju krajnju zabrinutost zbog opasnosti da karneval bude otkazan u posljednjem trenutku kada su gosti iz okolnih država praktično krenuli na put.

“Otkazivanje bi nanijelo nenaknadivu štetu ugledu ne samo naše opštine već i države Crne Gore, što je svakome jasno bez ikakvog komentara u čemu bi se ta šteta ogledala. Naročito smo zgroženi mogućnošću da dođe do otkazivanja dječje manifestacije, jer odnos prema djeci svakako spada u prioritetnu društvenu brigu i predstavlja daleko veći značaj od određenih manifestacija za koje su se olako izdvajale društvene pare. Kao najbolji primjeri su troškovi za Free kick master, kao i za kandidaturu Herceg Novog za Evropsku prjestonicu kulture. Od organizatora manifestacije očekujemo krajnju strpljivost uz nadu da će se problem riješiti, a od Turističke organizacije zahtjevamo ozbiljan pristup problemu i neodložno izvršenje preuzete obaveze – poručujuiz Građanskog saveza i odbornica Bojanić.

Opštinski odbor Demokrata Herceg Novog sa žaljenjem konstatuje da je održavanje jubilarnog, desetog Međunarodnog dječijeg karnevala – Herceg Novi 2016. dovedeno u pitanje, usljed neodgovornog odnosa lokalne Turističke organizacije.

“Neshvatljivo nam je da je uoči samog početka manifestacije, organizator uskraćen za podršku, uprkos preporuci Savjeta za kulturu da njeno održavanje ima izuzetan značaj za grad i da bi trebalo da se finansijski pomogne.

Do sada smo imali priliku da vidimo otkazivanje festivala Sunčane skale, zatim, neodržavanje Noći muzeja, izmještanje jedriličarske regate Tera di Mare iz našeg grada, tako da bi otkazivanje i ove jubilarne manifestacije osiromašilo kulturnu ponudu našeg grada, koji pretenduje da bude Evropska prijestonica kulture 2021. godine – ističu Demokrate Herceg Novog. Apeluju na lokalnu samoupravu i Turističku organizaciju Herceg Novi da prevaziđu sve razlike među sobom i podrže održavanje ove manifestacije, kako se ne bi dalje nanosila šteta imidžu Herceg Novog.

6 Komentari

  1. najvažnije da su kupljene škode,i da su načelnici nabili kofencijente..imate kom.policiju da plaši nevine građane,ukinuli su parking za radnike ali i ne za njih sramota

  2. Ne postoji ništa što donosi veće zadooljstvo od srećnog i nasmejanog deteta. Dečiji osmeh je vredniji od sveg novca na svetu. Učinite decu srećnim, izmamite im osmeh na lice a to možete uz samo malo truda. Dečiji karneval je nešto što i te kako čini decu srećnim.47

  3. Ugasiše Sunčane skale, evo vidimo šta rade sa karnevalom, jedno od najljepših manifestacija u H. Novom, ostalo im je da ukinu “Mimozu” i onda su sve sredili. Sjajno!!!!!

  4. Ajte politicari bavite se politikom a ne karnevalima! Sad treba svi da kritikujemo… Sto niste vi otvorili kesu pa dali pare i onako imate previse… Pogotovo kad su bili izbori, Niksa se otvorio da odradi poso…. A ovi iz turisticke no koment! Sve strucnjaci… Zivio karneval i sva cast ljudima sto organizuju ovu manifestaciju!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code