REAGOVANJE DRAGOLJUBA PESTORIĆA: MARIĆI NIJESU U PRAVU

REAGOVANJE DRAGOLJUBA PESTORIĆA: MARIĆI NIJESU U PRAVU

107
0
Podijeli

Povodom teksta koji je juče objavljen na našem sajtu “Komšijski spor u Zelenici – Marići na udaru fekalnih voda i Komunalne policije”, našoj redakciji obratio se i “prozvani” komšija, Dragoljub Pestorić.

Uz svu papirologiju i fotografije koje nam je dostavio na uvid, indisponiran optužbama prvog komšije Dejana Marića, Pestorić je demantovao njegove navode, dajući objašnjenje situacije i čitavog nesporazuma.
On tvrdi da izlijevanja fekalija u imanje Marića nije bilo budući da je njihova kanalizacija kao i septička jama uredno regulisana, te da je riječ samo o kišnici, dodajući da je Komunalna policija više od 20 puta dolazila na imanje Pestorića i da nijednom nije utvrdila da se fekalije bilo gdje izlijevaju. Kako navodi Pestorić, Komunalna policija nije mogla izdati građevinsku dozvolu ni za kakvo zidanje, tako da je Marić mogao samo dobiti “usmeno” odobrenje od tadašnje načelnice Komunalne policije, Nataše Tatalović. Prema njegovim riječima, Marići su najprije tražili samo postavljanje zidića kako im „stoka i narod ne bi prolazili preko imanja”, iako su imanja već bila “podijeljena” ogradom.
– Zidanjem te cokle (7.8.2012.) spriječeno je oticanje kišnice sa imanja Pestorića, pa je Komunalna policija “probila” rupe na cokli kako bi kišnica oticala. Zatim je Neđeljko Marić, otac Dejana i Saše, nasuo zemlju na svom imanju čime je “začepio” pomenute rupe, i ponovo onemogućio oticanje kišnice, što je stvorilo probleme imanju Pestorića. Pored moje ograde čovjek je ogradio coklu od 25 cm, od betona. Moju i porodicu Mladena Vuksanovića bukvalno je stavio u “bazen”. Ispod porodice Vuksanovića ozidao je zid od 60 cm, a ispod moje kuće ozidao je 25 cm, pošto smo mi na višem nivou od kuća ispod nas. To pravo nema i mora pustiti atmosferske padavine da otiču prirodnim tokom.
Pestorići su 27.08.2012. obavijestili Komunalnu policiju, koja je 12.09.2012. naložila uklanjanje cokle. Kako to Marići nisu ispoštovali, iako je odluka Komunalne policije bila pravosnažna, Pestorići su bili prinuđeni da ponovo pozovu Komunalnu policiju koja je izbušila rupe na cokli. Budući da su Marići nakon toga nasuli zemlju iza cokle i začepili rupe za oticanje kišnice, Komunalna policija je 17.04.2014. naložila uklanjanje te zemlje.
“Da ne bi došlo do rušenja cijeloga zida, napravili smo kompromis sa Sašom Marićem, Neđeljkovim sinom, komšija Mladen Vuksanović, načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić i ja. Na licu mjesta smo bili 26.10.2013. napravljen je zapisnik i dogovor da njegov otac neće začepljivati rupe, jer ćemo u protivnom tražiti izvršenje rješenja o rušenju kompletnog zida.”
Uklanjanje “sporne” zemlje učinjeno je jutros u prisustvu Komunalne policije, što nam je Pestorić i potvrdio.
– Zemlja je uklonjena i rasuta po placu Marića da ne bi pravila problem i to do daljnjega mora tako da ostane. Oni ne smiju više da začepljavaju rupe i “podižu” teren.”-tvrdi Pestorić.
On je takođe negirao optužbe Marića da je staru porodičnu kuću “srušio do temelja” i podigao dvospratnicu. U prilog tome pokazao nam je i dozvole nadležnih organa lokalne samouprave, prema kojima mu je 16.09.2011. izdata građevinska dozvola za rekonstrukciju stare kuće i nadogradnju sprata. Kako je naveo, on je srušio 70% stare kuće, za koju je njegov pokojni otac Nikola dobio građevinsku dozvolu 03.06.1970., to adaptirao i nadogradio sprat.
Komentar na čitavu situaciju i danas smo pokušali da dobijemo od načelnika Komunalne policije Zorana Bijelića, koji nije odgovarao na naše pozive. Radio Jadran na svom portalu ovim zaključuje „komšijki spor” u Zelenici.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code