REAGOVANJE HERCEG FEST-A: NASTAVIĆEMO SARADNJU SA DANIMA MUZIKE

REAGOVANJE HERCEG FEST-A: NASTAVIĆEMO SARADNJU SA DANIMA MUZIKE

143
0
Podijeli

herceg_fest_logoJoš se ne stišava bura oko neslavnog završetka 29. Dana muzike u Herceg Novm. Reagovala je v.d. direktorka Herceg Fest-a, Dijana Krivokapić. Ona, pored ostalog navodi da razumije da se Boris Kraljević godinama bori sa lošom finansijskom podrškom za festival, kao i da su višegodišnji problemi ove godine kulminirali, ali:

– Želim da podsjetim da su i način uplaćivanja sredstava i rokovi isplate, kao i iznosi koje izdvajaju Ministarstvo kulture i Opština Herceg Novi, dogovoreni u vrijeme koje prethodi mom imenovanju na funkciju v.d. direktora Herceg festa. Mogu da obećam da ću se sa ove pozicije boriti za bolju preraspodjelu sredstava za kulturu iz Budžeta opštine – navodi Krivokapićka. Ona žali što je umjetnički direktor Festivala prekinuo koncert a da prethodno nije upoznao sve članove Savjeta, niti je, kako tvrdi, svima skrenuo pažnju na finansijske probleme sa kojima se suočava.

– Uprkos tome, na sastanku Savjeta festivala Dana muzike,  zaključeno je da je JUK Herceg fest obavio posao izvršnog producenta na zavidnom nivou. Zato se i nadamo da će Dani muzike i JUK Herceg fest kao izvršni producent ove renomirane manifestacije saradnju nastaviti i narednih godina – ističe Dijana Krivokapić.

Picerija i restoran

U ime Herceg festa brojnoj i korektnoj festivalskoj publici ona se izvinjava  što najavljeni koncert nije čula do kraja i ujedno im se zahvaljuje što su prisustvom na ostalim koncertima na najbolji način podržali ovogodišnji festival.

– I zbog poštovane publike, i zbog renomea Dana muzike i ljudi koji ih pripremaju i realizuju, a sa pozitivnim promjenama u vođenju kulture Herceg Novog, koje će se uskoro osjetiti, najavljujem i pozivam vas da prisustvujete, programima „Trga od knjige“,  „Sinestezije“, „Noći kulture“  26. Filmskog festivala, a vjerujem, sljedeće godine u ovo doba i 30. jubilarnih Dana muzike. Herceg fest će svima njima ostati dobar partner i saradnik – zaključuje u reagovanju  v.d. direktora JUK Herceg fest, Dijana Krivokapić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code