REAGOVANJE: MINISTARSTVO KULTURE NIJE KRIVAC

REAGOVANJE: MINISTARSTVO KULTURE NIJE KRIVAC

139
0
Podijeli

Dani_muzikeMinistarstvo kulture Crne Gore reagovalo je na tvrdnje pijaniste Borisa Kraljevića da nije odgovorilo zahtjevu za sufinansiranje 29.Dana muzike.

U saopštenju koje prenosi Pobjeda.me, iz Ministarstva podsjećaju da se shodno Zakonu o kulturi, projekti poput Dana muzike sufinansiraju na javnom konkursu Ministarstva kulture.

Picerija i restoran

– Dani muzike su sufinansirani od strane Ministarstva kulture svih osam godina, od kad je javni konkurs, kao osnovni oblik podrške države realizaciji kulturno-umjetničkog stvaralaštva, uspostavljen -navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Ministarstvo kulture je  kao i svih prethodnih godina i ove finansijski podržalo Dane muzike i obezbijedilo organizatoru tog festivala JUK Herceg Fest 8.000 eura – navodi se u saopštenju i dodaje:

– Način realizacije svakog podržanog programa i projekta je pitanje stručnosti i kompetentnosti upravljačke i rukovodeće strukture realizatora i njegovih sposobnosti da se prilagodi uslovima koje je svojim angažmanom uspio da obezbijedi i van podrške javnog sektora. U tom kontekstu Ministarstvo kulture ne može biti „krivac” za uspjeh ili neuspjeh bilo kojeg festivala u Crnoj Gori, pa tako ne može biti ni razlog za otkazivanje koncerta u okviru festivala „Dani muzike”. Takav postupak je pitanje ličnog i profesionalnog stava svakog umjetnika prema javnosti i njegov odnos prema poklonicima svojeg stvaralaštva – zaključuju u Ministarstvu kulture.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code