Početna Naslovna Reagovanje Opštine: Herceg Novi nema dva predsjednika

Reagovanje Opštine: Herceg Novi nema dva predsjednika

21

images_slike_dogadjaji_2015_politika_februar_cg_zastva_opstinaIz pr službe Opštine Hreceg Novi potvrdili su da su dobili presudu Upravnog suda kojom se poništava skupštinska odluka o smjeni Nikole Gojkovića, ali tvrde da je riječ o tehničkim manjkavostima koje će biti ispravljene, te da Opština ima samo jednog predsjednika.

–      Opština Herceg Novi je primila presudu Upravnog suda Crne Gore, br. 2113/15, od 23. februara 2016. godine, kojom se poništava Odluka Skupštine opštine Herceg-Novi br. 01-3/69-15 od 8. jula 2015. godine i ukazuje na potrebu da se u ponovnom postupku donese nova odluka, kojom će se otkloniti ukazane nepravilnosti.

Nepravilnosti na koje je Upravni sud ukazao odnose se na vremenski rok od dana zakazivanja do dana održavanja sjednice Skupštine opštine.

U skladu sa mišljenjem Upravnog suda, Skupština opštine Herceg Novi će u ponovljenom postupku otkloniti uočene tehničke manjkavosti prvobitne odluke i donijeti novu.

Posebno ističemo da presuda Upravnog suda u pravnom smislu nema karakter imenovanja, tako da Herceg Novi trenutno nema dva predsjednika Opštine, već jednog – navode iz pr službe Opštine.

U dodatnom pojašnjenju presude navode:

–      Presuda Upravnog suda Crne Gore ne obavezuje Opštinu Herceg Novi da danom prijema presude omogući Nikši Gojkoviću da obavlja funkciju predsjednika, niti obavezuje Opštinu na bilo kakvo izvršenje.

Upravni sud Crne Gore utvrdio je da je akt o razješenju Nikše Gojkovića sa funkcije predsjednika Opštine Herceg Novi nezakonite forme, dok se o suštini nije izjašnjavao, niti je to u njegovoj nadležnosti.

Opština Herceg Novi će postupiti po presudi Upravnog suda tako što će poštovati njegove primjedbe na proceduru rezrješenja, kao i na to da odluka mora biti valjano obrazložena – zaključuju u reagovanju iz Opštine.

21 Komentari

 1. Automehaničaru, da li je važno samo da gradom upravlja neko mlad? Ili je važno da TAJ NEKO IMA SOLI U GLAVI I da bude LIČNOST. Džaba ovakva mladost kad sve radi po diktatu. Nikša je, ako ništa drugo, ipak ličnost. U sveopštoj degradaciji Herceg Novog, sa polupismenim I priučenim kadrovima na visokim partijskim funkcijama, osjećamo samo sramotu zbog činjenice ko je na prvoj poziciji grada. Nismo zaslužili ovakvo poniženje!

 2. Hocemo Niksu,on je covjek za ovsj grad,Natasa je mlada i nije za Herceg -Novi…Niksa preuzimaj i pocni da radis kao sto si i obecavo,ceka te Herceg-Novi

 3. sad, interesuje me bas kako ce da donesu novu odluku o razrjesenju, hoce li retroaktivno da ga razrijese?
  pravno, jedini ispravni put bi bio da se sazove sjednica SO, na njoj prvo razrijesi Natasa pa onda razrijesi Niksa pa onda opet imenuje Natasa pri cemu bi trebalo donijeti posebnu opstinsku odluku kojom se sve njene odluke koje je potpisala u toku nezakonitog mandata potvrdjuju (mada to ide malo u zadiranje nadleznosti).
  ili to ili bukvalno sve sto je bilo u nadleznosti predsjednika opstine od kada je imenovana da se stavi van snage, posto pojedinacni akti koje je potpisivala od niksine smjene u ovom trenutku nemaju nikakvu pravnu snagu.
  ovo vec postaje teatar apsurda, odavno tvrdim da mi, zapravo, zivimo na setu felinijevog filma ali izgleda da nismo daleko ni od bunjuela…

 4. HITNO TREBA ZABRANIT DEDA SPIRU DA PISE TUZBE JER SU TO STAROMODNE TUZBE POSTO JE U PENZIJU ON TO OBRADI DETALJNO PA MU NIJE TESKO DA OBORI OVE BIZNIS VARIJANTE BRZIH DONOSENJA ODLUKA STRUCNIH OPSTINSKIH KADROVA. POMOZITE STA DA SE RADI SA DEDA SPIROM POMOC HITNO POTRRBNA SLEDI NAGRADA

 5. Ma daaajte ljudi. Toliko je jednostavno:
  1. Upravni sud je PONISTIO razresenje Predsjednika
  Samim tim, akt kojim je razresenje izvrseno je stavljen van snage, a sa tim i sve njegove posledice, formalne ili sustinske. Formalno-pravno Niksa NIJE bio razresen.
  2. Kako na mjesto koje je formalno popunjeno moze doci neko drugi da ga opet popuni?
  Ukratko – jasno nam je da je u politici normalno stanje sjediti g..na 2 stolice. Ali ovo je PRAVO ne politika.
  Ne samo da je Natasa A. neligitimna, vec i sve njene odluke i akti koje je u medjuvremenu potpisala. To je jasno i svim vajnim pravnicima koji se brukaju ovakvim saopstenjima, ali sta da rade kad su sagledali posljedice svoje brzopletosti?
  Kakve veze za pravnika, NAROCITO za pravnika, ima da li je propis prekrsen formalno ili sustinski? Alo?! U Americi oslobode lupeza jer mu nisu ocitali ” imate pravo da cutite…” i niko ne pita je li ili nije opljackao trafiku. Ne, ovi sto trebaju da cuvaju ljudska prava i zakon, kad ih krse ili ne sprovode do zadnje zapete, time se spustaju na nivo istog tog obijaca trafika, pa samim tim sve sto rade postaje nepravno i nevaljano. I hop… obijac na slobodi!
  Velika je odgovornost vrsiti vlast. Treba biti dorastao na mnogo nacina. Sposobnost priznavanja greske je znak zrelosti.

 6. Ovo nije zabilježeno nigdje tako da uporedni primjer ne postoji i nebi ga smislili ni BUKSOVCI(The books of the knjige)Dakle pravna logika nalaže da je Nikša G. predsednik jer je kako to i kaže odluka Upravnog suda došlo do bitnih povrijeda procesnog prava.Niti jedna odluka Upravnog suda nije i ne može biti imenovanje,već se ovdje radi o poništenju odluke o smjeni pa samim tim vraća sve u prvobitno stanje, što i sami kažete jer zbog čega bi ponavljali postupak razrešenja ako Vas odluka ne obavezuje da bude vraćen na mjesto predsednika.

 7. Ovo sto se cini u nasu opstinu je toliko (na srecu ) smjesno pa ne moze biti zalosno. Ovo nidje nema,u nijedoj drugoj opstini, ovo ne bi cinio ni Srecko Soic. Ma Soic je malo djete za ove nase. Kako ih nije sramota od naroda to mi nije jasno. Evo ja vam se nudim da mene uz pomoc proceduralne manjkavosti postavite na mjesto nekog direktora, kad se nasklapam i obezbjedim familiju vi me slobodno maknite

 8. Ma daj covjece, dobar si u prodaji frizidera a jos malo ces i u penziju ostavi mladosti da upravljaju gradom, vi u poodmaklim godinama ste ga i doveli do katastrofe.

 9. Niksa je vec jednom imenovan i jednom nezakonito smijenjen. To je sud konstatovao i tu je sve jasno. Ako neko uzurpira pravo NIKSA TREBA DA SE OBRATI INSPEKCIJI ili jednostavno suspenduje sve koji mu ometaju rad. Valjda ima nekog pravnika da ga savjetuje.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code