REAGOVANJE RADMILE ĆAPIN: NEZAKONITI POTEZI LOKALNE UPRAVE

REAGOVANJE RADMILE ĆAPIN: NEZAKONITI POTEZI LOKALNE UPRAVE

261
0
Podijeli

Na sajtu Opštine Herceg-Novi objavljeno je saopštenje iz kabineta Predsjednika Opštine, koje je prenio i Radio Jadran, u kome se kroz tri stavke nudi objašnjenje i rješenje situacije u JU Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip-Bepo Benković.

Na to je regovala Radmila Ćapin, koja i dalje tvrdi da je diplomirani arheolog i legalno v.d. direktorke JU Muzej i Galerija Herceg-Novi.
– Dejan Mandić navodi da plate nisu mogle biti isplaćene, jer nisam dobila saglasnost SO na odluku Upravnog odbora za imenovanje na mjesto vršioca dužnosti, što je notorna neistina. Skupština je dala saglasnost donošenjem zakonite Odluke o
organizovanju ustanove (Sl. list CG. “Opštinski propisi” br. 11/23). Za kasniju Izmjenu i dopunu ove Odluke kojom su upisali ime Nataše Tatalović, inspekcija Ministarstva kulture je ustanovila da je nezakonita i naložila predsjednici SO Danijeli Đurović izvršenje hitnih mjera za otklanjanje nezakonitosti, na šta su se odgovorni u lokalnoj samoupravi oglušili. Ustanova je sve predala Upravnom sudu Crne Gore – saopštava Radmila Ćapin.
Njen potpis je, kako navodi, deponovan kod Poreske uprave, što je sasvim dovoljno i u prethodnih 20 mjeseci potpis je važio.
– Kako može Špiro Živković da potpiše platu u Herceg Festu kada je u CRPS-u upisano drugo ovlašćeno lice kao i u Sportskom centru? Nije Centralni registar Privrednog suda nego privrednih subjekata. Mandić u suštini potvrđuje, da neće da ispoštuje nalog Inspekcije Ministarstva kulture koje je jedino ovlašćeno i nadležno za sprovođenje Zakona o kulturi.
Jedina istina, po Radmili Ćapin o Zimskom salonu jeste da je opština Herceg-Novi odbila da finansira manifestaciju, a čak i da izda potvrdu radi učešća na konkursu Ministarstva kulture sada je već kasno za organizaciju manifestacije, jer to nije ni vašar ni cirkus. – Velika, regionalna smotra savremenog likovnog stvaralaštva se ne radi za par dana, odgovorno lice garantuje svojim stručnim referencama za posao i u situaciji političkih pritisaka i ucjena nema govora da se profesionalni kredibilitet stručnjaka i ustanove dovodi u pitanje i kompromituje kod angažovanih kolega i institucija u regionu.
Na kraju Radmila Ćapin pita i ko je osoba koja je isplatila plate protivno statusu ustanove kao pravnog lica, da li je ime te osobe upisano u CRPS i da li je isplata ovjerena neovlašćeno izrađenim pečatom, koji je već od avgusta u nadležnosti Tužilaštva?

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code