Početna Društvo Reagovanje Radulovića: Podmetnute činjenice u rušenju nelegalnog manjeg objekta u Zelenici

Reagovanje Radulovića: Podmetnute činjenice u rušenju nelegalnog manjeg objekta u Zelenici

12

Povodom našeg teksta o bespravnoj gradnji „Srušen manji nelegalni objekat u Zelenici: Prethodila suđenja, krivične prijave i grke riječi“ oglasila se druga strana u ovom sporu, Vesna i Dejan Radulović.

Prenosimo njihovo reagovanje u cjelini:

– Z.Ć. manipuliše u već viđenom maniru podmećući list nepokretnosti koji je nevažeći, stariji od šest mjeseci. Od 2017. godine u list nepokretnosti upisana joj je zabilježba sudskog spora.

Ona je u postupku legalizacije pomoćnog objekta septička jama, pa se nameće pitanje kako je to moguće kad je objekat ispod zemlje i za njega nije moguće dostaviti ortofoto snimak. Kako je Sekretarijat za izgradnju opštine Herceg Novi dozvolio da se uđe u proces legalizaije. Tako što se svojim “pogoduje” a ostali građani se diskriminišu. Ona je samovoljno 2015. godine napustila zajedničku legalnu septičku jamu i izgradila nelegalnu na ekstenzivan način dokazi su fotografije Komunalne policije opštine Herceg Novi i na taj način ugrozila statiku i seizmiku parcele i našeg objekta. Član 157. Zakona o legalizaciji joj ne dozvoljava da učestvuje u postupku legalizacije objekta.

U daljem je sve izgradila na tuđem zemljištu, a što su potvrdili rješenje Višeg suda, kao i presuda Osnovnog suda u Herceg Novom koja nedvosmisleno potvrđuju da je “sticanje” njene parcele nezakonito. Donesena presuda obavezujuća je za sve institucije i građane koji legalno i legitimno djeluju.

Što se tiče komentara Komunalne policije da su podnešene krivične prijave neosnovane smatram da su nenadležni da o tome odlučuju. O tim krivičnim prijavama, kao i mnogim u ladicama ODT-a odlučivaće nadam se reformisano tužilaštvo Crne Gore –  navode u reagovanjiu Vesna i Dejan Radulović.

Radio Jadran se neće više baviti ovim sporom. Ukoliko je to potrebno, neka svoj posao nastave i završe nedležne institucije.

12 Komentari

 1. Sve nelegalno treba srusiti da opet Hercegnovska opstina zablista!
  Sve sto su pojedinci uzurpirali i prisvojili vratiti pod okrilje opstine ,a nema niko da nije bar malo zakucio od opstinskog gradeci zidove oko kuca!
  Sve nekadasnje prolaze otvoriti!
  Sve bez plana i dozvola sto je nadogradjeno i narusava izgled grada srusiti!
  O trosku nepocinitelja!
  Da se uvede malo reda u Selendru!!!

  3
  1
 2. A koliko ima stanova bez papira,tj nadogradnje na zgrade cetvrti ili peti sprat!!!To provjereno znam,jer prilikom kupovine stana obilazio sam i Igalo i Herceg Novi,dosta,dosta stanova sam obisao,trecina nema papire!A zar je moguce da se pravi problem ljudima oko male septicke jame?Zar to nije moglo mirnim putem bez medija!

  6
  2
 3. I ne treba da se bavite. Ovakva pitanja se rjesavaju pred lokalnim i drzavnim organima, a ne putem medija. Ova saopstenja su samo potvrda latinske poslovice: Treba saslusati i drugu stranu.

  21
 4. Gospodine Dejane dali pričate sa nekim barem jednim komšijom ? Dali je moguće da su vam baš svi pa čak i rodbina u čijoj kući živite neprijatelji . Dali se možete zapitati u čemu je stvar .

  37
  6
 5. Posto doticni tvrde da je sve njihovo neka pokazu njihov list nepokretnosti. A u ostalom nije im za vjerovat nista. A i svi vise znaju ko su i sta su takp da je suvisno na njih trosit rijeci

  27
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code