Početna Sport REAGOVANJE ŽIRIJA SPORTSKIH NOVINARA

REAGOVANJE ŽIRIJA SPORTSKIH NOVINARA

0

Žiri za izbor sportiste godine Herceg Novog reagovao je na saopštenje Olivere Doklestić koja je juče istakla da se sportisti Herceg Novog zanemaruju kad je riječ o nagradama.

– Kriterijum kojim se članovi žirija rukovode već godinama jasno je utvrđen, vodi se računa isključivo o postignutim rezultatima. Po tome najviše bodova nosi Olimpijada, zatim Svjetsko i Evropsko prvenstvo, univerzijada, pa Regionalna takmičenja poput prvenstva Mediterana, Balkana, do prvenstva države i tako dalje – ističe Žiri sportskih novinara.
Riječ je o zvaničnim takmičenjima uvrštenim u svjetskim sportskim kalendarima, a ne nikako u nekim takmičenjima tipa rekreativnog, turističkog ili esnafskog karaktera. Pri tome najvažniji uslov jeste da je sportista u toj godini nastupao za klub iz Herceg Novog, i nije bitno odakle je. Tako je, da podsjetimo, sportista ovog grada bio i golman Denis Šefik, a trener gospodin Tucak i da ne nabrajamo. Da podsjetimo da su ti kriterijumi davno usvojeni, čak i prije nego je gospođa Doklestić sjedila u sekretarijatu društvenih djelatnosti, pod čijim se patronatom i obavlja ovaj izbor, navodi se u saopštenju.
Za uspjeh na novinarskom teniskom prvenstvu Olivere Doklsetić (dakle esnafskom, propagandnom) on je nagrađen prošle godine kada joj je dodjeljeno priznanje ambasadora hercegnovskog sporta. To priznanje se dodjeljuje osobama koje ne ispunjavaju neke od ranije pomenutih kriterijuma, ali koji svojim aktivnostima doprinose popularizaciji grada i sporta Herceg Novog. Takvo priznjanje dobila je ove godine i teniserka Danka Kovinić, i džudista Miloš Bubanja, a što potvđuje da nismo nikoga zaboravili, kako se to u (ne)znanju navodi.
Žiri demantuje i navode Doklestićke da ne vode računa o mladim sportistima iz Heceg Novog.
Osim toga Žiri se ni jednog trenutka ne vodi ličnim interesima ili afinitetima. “Možda u svemu ovom treba imati više realnosti ili objektivnosti, ili se prisjetiti na narodnu koja kaže da je skromnost ipak velika vrlina”, zaključuju, pored ostalog, u saopštenju članovi Žirija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code