Početna Sport Realizovana Odluka o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2019. godinu

Realizovana Odluka o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2019. godinu

5

Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi i sportske organizacije realizovale su danas usvojenu Odluku o raspodjeli sredstava za 2019. godinu.

Sekretarijat je, kako je početkom ove sedmice i najavljeno, donio Odluku o raspodjeli sredstava sportskim organizacijama za 2019. godinu, na Konkurs se prijavilo 46 sportskih organizacija, i sve su podnijele urednu Konkursom propisanu dokumentaciju. Iznos od 450 hiljada eura raspoređen je na 46 sportskih organizacija, a potpisivanje ugovora održano je danas u zgradi Opštine Herceg Novi.

U Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport su zadovoljni su odzivom sportskih organizacija, a kako napominje sekretar Darko Klasić, ovo je prvi put da u Herceg Novom lokalna samouprava potpisuje ugovore sa sportskim klubovima.

-Očekujemo od klubova da nastavimo sa saradnjom, Opština je svakako tu da ih podrži. Klubovi su u obavezi da najviše rade sa djecom i na omasovljenju i popularizaciji sporta. Rezultat jeste u planu, ali ne u prvom. U prvom planu su nam djeca, kazao je Klasić.

-Potpisivanje ovog ugovora svakako je nešto što je značajno za PVK Jadran, radi se o značajnom segmentu u finansiranju kluba. Danas poslijepodne održavamo Skupštinu kluba, gdje će članovi prenijeti svojih 30 odsto akcija na Opštinu, tako da danas Opština Herceg Novi postaje jedan od osnivača, odnosno vlasnika PVK Jadran. Otkada smo potpisali Sporazum i postigli dogovor, sve funkcioniše na obostrano zadovoljstvo kako smo se i dogovorili, naglasio je predsjednik PVK Jadran dr Đuro Marić.

Predsjednik JK „Jugole Grakalić“ Predrag Vukčević je napomenuo da je namjena sredstava unaprijed definisana. U tom klubu, jedan dio će ići na Olimpijski program, a drugi dio na rad sa mlađim generacijama i za funkcionisanje kluba.

-Dok ima dijaloga i dobre volje, sve možemo da riješimo i da doprinesemo da sport u Herceg Novom napreduje. Mislim da je dobro da se sportski kolektivi i sve vrste sportova ujedine kroz svoju lokalnu samoupavu, jer jedino na taj način možemo jedni druge da štitimo i da se borimo na višem nivou da sportovi i svi mi dobijamo ono što nas sleduje, kazao je Vukčević.

5 Komentari

 1. zamislite pravedno raspoređena sretsta u rasponu od 150 000 do 500 i onda tog od 500 pitate gje je tebi rezultat vidi vaterpoliste fudbalere košarkaše šta oni postižu.
  Dali u ova tri kluba udio vlasništva ima opština . Znači li to da je samo oni i interesuju.
  Oćete masovnost u klubovima imali opština neki program da dijeca možda ne plaćaju članarinu ili odrede članarinu koja će važit u svim klubovima ili će i dalje roditelji da nam finansiraju rad klubova baš kroz te članarine i plaćenje takmičenja za svoju dijecu.

  6
  2
  • Ima nekih klubova koji nista i ne rade a dobijaju veliki novac,sada su to privatni klubovi. Imaju mnogo zaposlenih u klububa takmicara i djece nema,tako da je veliko pitanie sta oni rade osim za sebe i svoju platu,ali ovo treba da radi inspekcija

 2. Treba uvesti inspekciju za rad u klubovima, da se vidi ko radi ,kako radi,ko je strucan,pedagoski rad,pripreme sportista. Opstina treba da ima veci uvid u desavanjima u klubovima koji dobijaju veliki novac, a trose ga na plate,nekakvih zaposlenih,direktora,sekretara,predsjednika itd. Gdje je tu sport i rad sa mladima ?

  14
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code