REŽEVIĆI FEŠTAJU U ČAST SMOKVE

REŽEVIĆI FEŠTAJU U ČAST SMOKVE

92
0
Podijeli

smokve2Iako je ljetna sezona izašla iz zenita i u skoro svim primorksim gradovima završene su pučke svečanosti, u TO Budva za goste i posjetioce pripremaju još jednu – Festival smokve, koja će se održati sjutra u JU Spomen dom u Reževićima.
Tradicionalna manifestacija biće održana šesti put i biće prilika da se predstave razne mogućnosti korišćenja ploda smokve za pripremu raznih delicija i ujedno promociju lokalne kulture i tradicionalnih recepata. Pr TO Budva Aleksandra Petković kazala je za naš radio da su vrijedne domaćice i ove godine, nastojeći da sačuvaju stare recepture, pripremile brojne poslastice od smokava, a ljubiteljima ove voćke ponudiće:
„Domaće džemove, rakije i vina, a uz gastronomski užitak, za dobru atmosferu pobrinuće se i klapa Škuribanda. Svi specijaliteti identični su onima koji su ponuđeni i prošlih godina, tako da nekih novina nema”.
Pored tradicionalnih gurmanluka od smokava na trpezama će se naći i priganice, fugace, patišpanj i roštule. Manifestacija će početi sjutra u 16 h.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code