Početna Oko nas Tivat Regata Luštica Bay Cup u saradnji sa Tivtom, Novim i Kotorom

Regata Luštica Bay Cup u saradnji sa Tivtom, Novim i Kotorom

0

Regata za sportke klase Laser Standard, Laser 4.7 i Optimist pod nazivom Luštica Bay Cup (LBC19), u organizaciji kompanije Luštica bay, a uz podršku Jedriličarskih klubova „Jugole Grakalić“ iz Herceg Novog, Lahor iz Kotora i Delfin iz Tivta biće jedrena od sjutra do nedjelje, 2. juna u zalivu Trašte.

Ljubitelji jedrenja imaće prilike da uživaju u regati koja se prvi put organizuje u predivnom akvatorijumu zaliva Trašte, u neposrednom okruženju Luštica Bay, novog grada na Jadranu-

Kako je kazala Aleksandra Jančić iz tivatskog JK Delfin, jedriličarima u sportskim klasama Optimist i Laser je izazov i zadovoljstvo jedriti na otvorenom moru na domaćem terenu, te se sa nestrpljenjem pripremaju za predstojeću regatu Luštica Bay Cup.

– Dostupnost zaliva Trašte, kako za regate tako i za treninge, značajan je momenat za jedriličare, obzirom na izazovne uslove na moru. Otvaranje novog regatnog polja Luštice Bay je dodatni impuls razvoju jedriličarskog sporta u Crnoj Gori – ističe ona.

Prijava takmičara moguća je do sjutra u 10 sati, dok je start prvog jedrenja planiran za isti dan u podne.

Planirano jedrenje ukupno šest regata u tri dana. Regata se jedri po međunarodnim jedriličarskim pravilima WS2017-2020 za klase koje se takmiče, uputstvu za jedrenje i oglasu za regatu.

Ceremonija dodijele nagrada planirana je u nedelju u marini Luštica Bay.

Jedriličari iz klase Laser 4.7, članovi jedriličarske reprezentacije Crne Gore, prethodnog vikenda su se vratili sa neprocjenjivim iskustvom sa Evropskog juniorskog prvenstva koje održano u Francuskoj. Ilija Marković, jedriličar JK Delfin u olimpijskoj klasi Laser Standard, takođe reprezentativac, izborio se za srebrnu medalju u konkurenciji do 19 godina na regati EuropaCup održanoj polovinom mjeseca u Italiji.

Prepoznatljivost crnogorskog jedrenja je uvažena na međunarodnoj sceni te je Tivat domaćin 52. Balkanskog prvenstva u jedrenju koje je na programu od 6. do 11. septembra 2019. godine, uz podršku Optine Tivat, Ministarstva sporta, Ministarstva turizma, Turističke organizacije Tivat i Crnogorskog jedriličarskog saveza. JK Delfin se izborio i za organizaciju Evropskog prvenstva do 21 godine za olimpijske klase Laser Standard i Laser Radial.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code