Početna Oko nas Kotor Regata “Memorijal kapetana Joza i Marka Ivanovića”

Regata “Memorijal kapetana Joza i Marka Ivanovića”

1

U organizaciji Jedriličarskog kluba Lahor iz Kotora, od 5. do 7. jula. održana je 46. regata “Memorijal kapetana Joza i Marka Ivanovića” i “XII Spinel kup” u akvatorijumu Kotorskog zaliva.

Tri dana jedrenja obilježio je promjenjljiv vjetar i veoma sunčano i vruće vrijeme. Na regati je učestvovalo oko 40 jedriličara u klasama Optimist, laser 4.7 i olimpijskoj klasi Laser Standard iz kluba domaćina, JK Lahor, i JK Delfin iz Tivta i JK Jugole Grakalić iz Hereg Novog.

Prve tri regate, koje su odjedrene u petak i subotu bodovane su za “Spinel kup”. U klasi Optimist prvo mjesto je osvojio Pavle Musić, drugo Petar Klakor obojica iz JK Delfin i treće mjesto Andrej Drakulović, JK Lahor. U konkurenciji do 12 godina Petar je prvi, Andrej drugi i treća je Tea Čelanović, JK Delfin.

U konkurenciji djevojčica Tea je osvojila prvo mjesto, druga je Nina Strahinja i treća Romina Racković, obje iz JK Lahor. U klasi Laser 4.7 za zlato se izborio Nikola Golubović iz Delfina, drugi je Vasilije Garić, JK Jugole Grakalić i treći je Vasilije Kurbanović, JK Delfin.

U klasi Laser Standard jedriličari JK Delfina su osvojili postolje, prvi je Ilija Marković, drugi Stefan Anđelić i treći Danilo Jončić, a isti poredak su odbranili i u konkurenciji za 46. Memorijal kapetana Ivanovića za koji su bodovane sve odjedrene regate, ukupno četiri.

Prva tri mjesta u klasi Optimist takođe su zauzeli Delfini, prvi je Pavle Musić, druga je Tea Čelanović i  treći Petar Klakor. U konkurenciji do 12 godina Tea je prva, Petar drugi i treći je Andrej Drakulović, JK Lahor. U konkurenciji djevojčica prva je Tea, i Lahorove jedriličarke  Romina druga i treća Nina.

U klasi Laser 4.7 neprikosnoveni Nikola Golubović jedriličar JK Delfin je prvi. Vasilije Graić je drugi i treći je Robert Moris, obojica iz JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code