REGATA »HILJADU OSTRVA« KRENULA IZ TIVTA KA RIJECI

REGATA »HILJADU OSTRVA« KRENULA IZ TIVTA KA RIJECI

149
0
Podijeli

porto mne 20Nakon sinoćnje dodjele nagrada za prvu etapu regate “Hiljadu ostrva” I jednodnevne regate “Hiljadu ostrva+2” na bazenu Purobeach u Porto Montenegru, flota krstaša krenula je danas na drugu etapu prema Rijeci, na istom kursu.
Regata na kojoj se takmiči 11 brodova iz osam država, sa oko 70 članova posade, startovala je u subotu, 21. septembra u akvatorijumu ispred luke Rijeka. Prva etapa, duga 277 milja, nautičare je odvela na jug Jadrana do Tivta. Flota jedrilica je ostavila za sobom ostrva Unije, Susak, Premudu, Dugi otok, Kornat, Vis, Lastovo i Mljet i stigla u marinu Porto Montenegro. Madjarski brod “Wild Joe” sa ukupnim vremenom od 28 sati 41 minut i 6 sekundi bio je najbrži i prvi je od učesnika regate stigao u Tivat, već u nedjelju u poslijepodnevnim satima.

Predsjednik opštine Tivat Miodrag Kankaraš dodijelio je sinoć nagrade najbržim brodovima: mađarskom krstašu “Wild Joe” sa skiperom Martonom Jožom, drugoplasiranoj “Hidri” iz Austrije sa skiperom Gestom Pongracem, kao i trećeplasiranom brodu “Waypoint” iz Hrvatske, sa skiperom Damirom Cargom,
U akvatorijumu Bokokotorskog zaliva juče je održana i mala regata “Hiljadu ostrva +2”, kada su jedriličari iz Tivta imali priliku da jedre sa učesnicima međunarodne jadranske regate. Najbrži brod u ovoj regati bio je “Maestral” iz Porto Montenegro Jaht kluba, na čelu sa skiperom Ilijom Belanom. Na drugom mjestu se našao “Wild Joe”, dok je treće mjesto zauzeo brod “Hunter” sa skiperom Vilijamom Morisonom iz Irske.
Nakon dodjele nagrada organizovana je zabava za učesnike.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code