Početna Sport REGATA „TERRA DA MARE“ 2014: OČEKIVANJA JEDNO MOGUĆNOSTI DRUGO

REGATA „TERRA DA MARE“ 2014: OČEKIVANJA JEDNO MOGUĆNOSTI DRUGO

0

Prekojadranska regata Bari – Herceg Novi, 2014 „EST 105″ “Terra da mare”, u organizaciji JK „Jugole Grakalić” Herceg Novi, JK „Jovo Dabović” Baošić i „CUS” Bari, počeće sjutra i trajaće do 2. maja.

Start devete regate je u Bariju u 13:30 h. Koktel dobrodošlice je 1. maja u 18:30 h u Herceg Novom, mada ukoliko vremenski uslovi budu pogodni, prvi dolasci očekuju se već u noći između 30. aprila i 1. maja. Start regate „Trofej Herceg Novog” je 2. maja u 11:00 h na ruti Herceg Novi – Tivat – Baošići – Herceg Novi. Ceremonija zatvaranja regate i dodjela nagrada je istog dana u 20 h na bazenu “Jadran” na Škveru.
Kako nam je kazao član UO regate i predsjednik Jedriličarskog kluba “Jugole Grakalić” iz Herceg Novog, Predrag Vučković, i ove godine očekuje se oko 50 učesnika, što je ujedno i maksimum brodica koje hercegnovska luka može da primi. Mada, Vučković ističe, da broj učesnika još nije konačan.
Dosta toga će zavisiti od vremenskih uslova, jer ukoliko budu loši, većina manjih jedrilica sigurno neće krenuti. Za sada imamo podatak da su iz Crne Gore krenule 4 jedrilice, međutim, prijave su u toku. Rok za prijave ističe sjutra poslije 12 h.
Vučković je dodao da hercegnovska Luka spremno dočekuje jedriličare, budući da se regata tradicionalno smatra početkom nautičke sezone u Herceg Novom. Nije želio da precizira koliko će čitava manifestacija koštati, dodajući kratko da “ne zna”, latentno nas pri tom podučavajući i najstariju matematičku radnju – sabiranje.
“Ne želim da pričam neke stvari napamet. Postoji tačan račun koliko regata košta, a i dosta toga obezbijedila je i lokalna samouprava. Dosta ima ljudi koji nešto sponzorišu, nešto se plati i novcem i kad sve to svedete – dobijete jednu pravu cifru”.
Kako je Vučković naveo, još uvijek nije poznato da li će biti najavljenih koncertnih aktivnosti u okviru zabavnog dijela programa, budući da se još ne zna ni da li su sredstva za to opredijeljena.
Odavno je jasno da je ova regata, koja je ukljčena i u kalendar Svjetske jedriličarke federacije, mnogo više od sporta, samo je pitanje koliko će ove godine grad biti spreman da dočeka njene učesnike.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code