REGATA TERRA DA MARE – ĐE JE DOMAĆIN?

REGATA TERRA DA MARE – ĐE JE DOMAĆIN?

138
0
Podijeli

luka_hnŠta bi bilo da je bilo i da je zaista više od 500 učesnika i pratilaca tradicionalne prekojadranske regate Terra da mare imalo u Herceg Novom, nakon deset godina, ono što bi trebalo da bi Herceg Novi opravdao da je zaista dobar domaćin.

Ovako, posade 46 brodova, mahom iz Italije, ne samo da su se tiskale u gradskoj Luci, zbog nedostaka vezova, već nijesu imali đe ni ruke oprat’, a kamoli se istuširat’, ili nešto treće. No nije samo javni toalet nedostatak Luke. Nema ni bankomata, pa su upućivani da se popenju skalinima do neke od banaka u centru grada. Umjesto bleh muzike Italijani su pratili „koncert“ miksera za beton.

Picerija i restoran

luka_hn2

– Pomogli smo koliko smo mogli, ali to nije dovoljno. Iz opštine je trebalo da ih dočekaju i da obezbjede bolji servis, što godinama čekamo. Čekamo da nam se uredi bar 20 kvadarta za normalan rad. Sabijeni smo u jedan običan kontejner, ko da nas je bura odnijela – kaže za Radio Jadran novi rukovodilac Luke Herceg Novi, Igor Svilanović. On je tu funkciju preuzeo 1. marta, jer je dotadašnji rukovodilac, Obrad Gojsković, da ne bi bio u konfliktu interesa, odlučio da zadrži funkciju poslanika.

Očigledno, da su aktivnosti oko lokalnih izbora i poslije njih oko formiranja vlasti domaćinima bile važnije. Tako će i rješenje za v.d. direktora Luke Igor Svilanović pričekati dok se ne formira parlament, odnosno koaliciona vlast u Novom.

No, to je najmnji problem. Mnogo veći je to što, razočarani nautičari iz Italije neće biti jedini. Sa ovakvim stanjem Luke suočiće se svi koji je budu posjećivali i ove sezone.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code