Regionalna saradnja ključna za uspješne aktivnosti na Jadranskom moru

Regionalna saradnja ključna za uspješne aktivnosti na Jadranskom moru

0
Podijeli

Konkretne aktivnosti za povećanje stepena sigurnosti na Jadranskom moru rezultat su razgovora delegacije Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Uprave pomorske sigurnosti na čelu sa državnim sekretarom ovog Vladinog resora, Muamerom Hajdarpašićem sa pomoćnikom ministra mora, prometa i infrastrukture Hrvatske, Sinišom Orlićem.

Na odvojenom sastanku, sa direktorom Uprave za pomorstvo Slovenije Jadranpm Klinecom, razmatrane su mogućnosti zajedničke pripreme projektnih predloga koji bi se finansirali sredstvima EU, a u kojima bi učestvovale i druge zemlje jadransko-jonske regije.

Picerija i restoran

Državni sekretar Ministarstva saobraćaja i pomorstva Hajdarpašić i direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan su u Rijeci prisustvovali Danu otvorenih vrata Centra ATRAC (Adriatic Training and Research Centre) – Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za hitna reagovanja na zagađenje mora.

ATRAC je već prepoznat kao platforma za razmjenu znanja i iskustava u Hrvatskoj i šire i prilika je za crnogorske institucije da kontinuiranom saradnjom unapređuju svoje aktivnosti i funkcionisanje sistema generalno, kaže se u saopštenju Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code