Regionalni forum o pravosudnoj saradnji protiv teškog kriminala

Regionalni forum o pravosudnoj saradnji protiv teškog kriminala

1
Podijeli

U Igalu počinje dvodnevni „Regionalni forum o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima – instrumenti, standardi i praksa“, uz projekte „IPA/2017 Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu“ i „Eurol 2“.

Riječ je o četvrtom sastanku ove vrste u Crnoj Gori, a drugom u formi Regionalnog foruma o pravosudnoj saradnji, koji okuplja predstavnike država regiona, navedenih projekata i eksperata iz Evropske unije i regiona.

Picerija i restoran

Učesnici će, kako je saopšteno iz Ministarstva, razgovarati o izazovima i mogućnostima za unaprjeđenje saradnje u krivičnim stvarima, pitanjima izručenja i zajedničkih istražnih timova. Osim toga, biće diskusije i o instrumentima, standardima i praksi pravosudne saradnje: bilateralnim ugovorima, evropskom nalogu za hapšenje, Kancelariji evropskog javnog tužioca i Programu pravde Evropske komisije kojem je Crna Gora nedavno pristupila.

Regionalnim forumom obilježava se ujedno i 60 godina od donošenja Evropske konvencije o ekstradiciji.

Uvodno izlaganje imaće generalni direktor Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju i projekte Ministarstva pravde Crne Gore Nikola B. Šaranović. Osim njega, govoriće programski službenici za pravosuđe i unutrašnje poslove u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori Marcija Palota, u Delegaciji Evropske unije u Republici Albaniji Orelijan Žulijar, upućeni tužilac EU iz projekta „IPA/2017 Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu“, Silvio Šinkovac, te zamjenica rukovodioca tima u projektu „Eurol 2“, Marija Gracija Benedeti.

Skup organizuje Mnistarstvo pravde u hotelu Palmon Bay.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code