Regionalni vodovod: Herceg Novi će do kraja godine biti spojen na regionalni...

Regionalni vodovod: Herceg Novi će do kraja godine biti spojen na regionalni vodovodni sistem

9
Podijeli

Priključkom na regionalni vodovod Herceg Novi bi imao dodatnih 200 litara vode, od čega bi 70 litara bilo za Lušticu, a ostatak za Herceg Novi, uključujući novi kompleks Portonovi u Kumboru.

Na tender, koji je raspisalo Javno preduzeće Regionalni vodovod Crnogorsko primorje za spajanje Herceg Novog na taj sistem, stigle su dvije ponude, navode u saopštenju iz Regionalnog vodovoda.

Picerija i restoran

Direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić, kaže da su ponude otvorene 7. maja i da se nada, da će komisija u najkraćem mogućem roku ocijeniti njihovu ispravnost i da će biti u prilici da donese odluku o izboru najpovoljnije:

– Time bi se stekli uslovi za potpisivanje ugovora sa odabranim izvođačem radova. Početak izgradnje nedostajućih 3,2 kilometra vodovoda  mogli bismo da planiramo odmah nakon završetka ljetnje turističke sezone. Rok za završetak građevinskih radova je četiri do pet mjeseci i tada bi konačno Herceg Novi, kao šesta, posljednja opština, direktno bio spojen na regionalni sistem – kazao je Jevrić.

On navodi da dok traje procedura ne bi pominjao imena firmi koje su dostavile ponudu, ali očekuje da su ispravne, kako bi mogli da okončaju posao spajanjem Herceg Novog na regionalni sistem vodosnabdijevanja.

Prethodna dva tendera su bila neuspješna zbog zahtijevnih procedura koje su ponuđači morali da ispune, kao i zbog određenih grešaka u dokumentaciji.

– Nadam se da će treći tender biti srećan i da ćemo donijeti odluku o najpovoljnijem ponuđaču sa kojim ćemo potpisati ugovor, čime bi se završila prva faza izgradnje regionalnog vodovoda na Crnogorskom primorju.
Regionalni vodovod je do sada za taj projekat izdvojio 400.000 eura iz sopstvenih prihoda, za izradu glavnog projekta i sanaciju dijela cjevovoda kroz tivatsku opštinu.

Stanice

Regionalni vodovod je uložio i 31.000 eura za rekonstrukciju pumpne stanice ,,Plavda”, kojom upravlja Vodovod Tivat, radi obezbjeđenja većeg kvaliteta vode koju dobijaju iz tog izvorišta mještani Tivta, ali i potrošači na hercegnovskoj rivijeri – objasnio je Jevrić.

Cijeli projekat će koštati oko 2.000.000 eura, dok sami građevinski radovi koji su obuhvaćeni tenderom iznose 1.650.000 eura.

Po završetku tog posla Herceg Novi bi imao dodatnih 200 litara vode, od čega bi 70 litara bilo za Lušticu a ostatak za Herceg Novi, uključujući novi kompleks Portonovi u Kumboru.

Uskoro o isporuci vode tokom sezone

Direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“  Goran Jevrić navodi da će sa predstavnicima novskog Vodovoda imati uskoro sastanak kako bi riješili nedoumice oko preuzimanja vode tokom ljeta.

Nedavno je direktorica Vodovoda, Olivera Doklestić uputila dopis Regionalnom sa zahtjevom da se za opštinu Herceg Novi reviduje odluka o isporuci vode iz njihovog sistema koji je jedinstven za sve primorske opštine.

Doklestić je navela da su u Herceg Novom dodatne količine vode potrebne jedino u periodu od špica sezone, najviše mjesec i po, te smatra da nije dobro da ih bilo ko uslovljava dodatnim količinama koje gradu nisu potrebne. Lani iz Regionalnog vodovoda stizalo je oko 50 litara u sekundi, a Doklestić smatra da je 30 dovoljno i to u periodu najveće potrošnje.

9 Komentari

 1. Voda nam treba onih 20 dana kad čiste nekakve tumbine ispod brane kod Trebinja. Tada voda nema cijenu, jer nam se sav region smije, a cijenu smijeha saznajemo mjesec dana kasnije, kada nam stižu samo turisti koji ne čitaju novine…

 2. Ovo se priča i obećava već godinama! A i ovog puta niste rekli “do kraja koje godine”. Svake godine “zamajavate” građane i turiste sa nekim vašim obećanjima, pa u maju-junu pričate o nekim tenderima, radovima i obećanjima. Dokle više takvo vaše ponašanje?
  Što se tiče ulaganja u povećanje kapacijeteta izvorišta “Plavde”, mislim da je najpre potrebno da uložite u kvalitet vode sa ovog izvorišta. Jer, poslednje dve godine su Kamenari i Bijela dobijali vodu iz ovog izvorišta (u toku letnjih meseci), ali voda nije mogla da se koristi za piće (bila je veoma neukusna i “bljutava”), iako su iz hercegnovskog vodovoda tvrdili da je ispravna za piđe!?
  Oslobodite više građane vaših obećanja-uradite nešto kvalitetno, korektno!

 3. GOSPODO ,JESTE LI VI U HN NAJPAMETNIJA OPSTINA KUKATE NEMA VODE SISTEM SE RASPADA ITD ,STAVI HOCETE VODU ILI HOCETE VODOVOD DA VUCEMO IZ MORINJA ONAJ CUVENI PROJEKAT 4C (KOALICIJE SNP).PA ZAR NE VIDITE DA JE OVA VLAST NA LOKALNOM NIVOU TOTALNO NESPOSOBNA ZA BILO STA EKIPA NERADNIKA LEZILEBOVICA KORUPCIONASA.

  10
  9
 4. Kao potrošač pitam : Kolika je cijena kubnog metra vode sa Plata, a kolika sa Regionalnog vodovoda. Po mojim saznanjima, uzimajući u obzir utrošak energije za dopremanje vode, kubik vode sa Plata je znatno jeftinij od dopremanja vode sa Skadarskog jezera.

  20
  3
 5. Pise da je ulozeno u sanaciju. Da li to znaci da cemo dobijati vodu dobrog kvaliteta ili i dalje onaj bazd od vode sto bi smo u normalnim drzavama dobijali gratis ili placali kao tehnicku vodu?

  18
  1

Ostavite komentar

*

code