Regionalni vodovod i Mašinski fakultet zajedno u zaštiti životne sredine

Regionalni vodovod i Mašinski fakultet zajedno u zaštiti životne sredine

1
Podijeli

Dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Igor Vušanović i direktor JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Goran Jevrić potpisali su ugovor o pružanju konsultantskih usluga Centra za kvalitet Mašinskog fakulteta za implementaciju sistema za upravljanje zaštitom životne sredine u redovno poslovanje JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti kojima se uspješno realizuje Memorandum o saradnji koji je potpisan između Univerziteta Crne Gore i Regionalnog vodovoda 2016. godine, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Picerija i restoran

– U Regionalnom vodovodu je prepoznata važnost primjene sistema kvaliteta prilikom obavljanja redovnih poslovnih djelatnosti, pa se nakon uvođenja i sertifikovanja HACCP-a, nastavlja sa unaprjeđenjem rada i poslovanja Regionalnog vodovoda kroz uvođenje ostalih sistema kvaliteta. Imajući u vidu značaj zaštite životne sredine prilikom obavljanja redovnih djelatnosti, logičan slijed aktivnosti predstavlja upravo uvođenje sistema upravljanja zaštitom životne sredine – ističu u Regionalnom vodovodu.

Uvođenjem ovog sistema kvaliteta postiže se smanjenje eventualnih negativnih učinaka na životnu sredinu, smanjenje rizika od ekoloških katastrofa, povećanje sposobnosti brze i efikasne intervencije, poboljšani ugled i stvaranje povjerenja kod zajednice i dr.

Kroz usvajanje politike EMS-a, koja pretpostavlja niz aktivnosti poput izrade neophodne dokumentacije, edukaciju i obuku tima u preduzeću za sprovođenje ovog sistema, obuku svih zaposlenih i prilagođavanje rada sistema standardima zaštite životne sredine, Regionalni vodovod, kako je saopšteno,želi kao ekološki svjesna kompanija, pokazati koliko je važna briga za očuvanjem sredine i prirodnih resursa.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code