Regionalni vodovod i Univerzitet Donja Gorica dogovorili saradnju

Regionalni vodovod i Univerzitet Donja Gorica dogovorili saradnju

0
Podijeli

Na vodoizvorištu Bolje Sestre danas su rektor Univerziteta Donja Gorica, prof. dr Veselin Vukotić, i direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić, potpisali Memorandum o razumijevanju u obrazovnoj saradnji.

Rektor prof. dr Veselin Vukotić je imao priliku da sa saradnicima obiđe izvorište Bolje sestre i  postrojenje za proizvodnju vode, ističući da je značaj ovog sistema i kompanije nemjerljiv.

Picerija i restoran

Naglasio je da je voda veliki resurs kojeg nijesmo dovoljno svjesni, a da je Regionalni vodovod jedno od boljih preduzeća koje je imao priliku da posjeti.

Saradnja između Univerziteta Donja Gorica i Regionalnog vodovoda je značajna sa više aspekata, a posebno će se realizovati u korišćenju kapaciteta regionalnog vodovoda, zajedničkom radu na projektima razvoja i pripreme dokumentacije za apliciranje kod EU fondova i sl.

– Regionalni vodovod je kompanija koja mijenja Crnu Goru, a ovo je svakako početak dobre saradnje između obrazovnog sistema i privrede. Ubijeđen sam da Regionalni vodovod raspolaže kadrovskim kapacitetima koji, uz saradnju sa naučnom zajednicom, sigurno mogu realizovati veoma ozbiljnu razvojnu viziju sa kojom sam danas imao priliku da se upoznam“ istakao je prof. dr Vukotić.

Regionalni vodovod već sedam godina odgovorno i uspješno upravlja sistemom za regionalno vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja, koji predstavlja najveći investicioni zahvat Vlade Crne Gore od obnove nezavisnosti 2006. godine, podsjećaju iz ovog preduzeća.

– Kao što je slučaj sa svim velikim projektima, bio je potreban određeni vremenski period, ali i stručnost i posvećenost, kako bi funkcionisanje sistema i preduzeća, bilo dovedeno na današnji nivo. O ovome najbolje svjedoče poslovni rezultati ovog JP koji su iz godine u godinu sve bolji i koji omogućavaju da se ovo JP posveti realizaciji pažljivo koncipiranih razvojnih projekata – saopšteno je iz komapnije.

Svjesni činjenice i potrebe da kadrovsku bazu kompanije treba unaprjeđivati ako se želi biti posvećen razvojnim projektima, mladim ljudima u tom pravcu treba omogućiti da stiču stručna znanja u sistemima koji su, kako sa tehničkog, tako i sa institucionalnog i finansijskog aspekta, složeni poput regionalnog vodovodnog sistema. Zbog posvećenosti takvom sistemu vrijednosti, Regionalni vodovod je potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju u obrazovnoj saradnji sa naučnom institucijom UDG prihvatio kao važnu podršku razvoju preduzeća, kazao je direktor, Goran Jevrić:

– Regionalni vodovod je dominantno opredijeljen za realizaciju razvojnih projekata, pa današnje potpisivanje Sporazuma sa rektorom Univerziteta Donja Gorica, prof. dr Veselinom Vukotićem predstavlja dodatni podstrek da Regionalni vodovod počne da realizuje važne razvojne projekte kroz zajednički rad na kreiranju mladih kadrova, koji će nastavljati karijere u vodovodnom sektoru Crne Gore. Nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji sa Univerzitetom Crne Gore prošle godine, a prije toga i sa Crnogorskom akademijom nauka i umjetnosti, Regionalni vodovod je institucionalno zaokružio saradnju sa krovnim naučno-obrazovnim institucijama u Crnoj Gori i sada sa mnogo vise podstreka možemo biti posvećeni realizaciji vizije daljeg razvoja i unaprjeđenja vodovodnog sektora na Crnogorskom primorju – naglasio je Jevrić.

Na ovaj način biće iskorišćeni  se najvrjedniji resursi kojima  država raspolaže, a to su mladi ljudi koji će u budućnosti na kvalitetan način upravljati složenim privrednim sistemima i državom i kontinuirano doprinositi daljem ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore.

Regionalni vodovod će, kao društveno odgovorno preduzeće, i u budućnosti nastaviti da podržava slične inicijative, poručuju iz ovog preduzeća i pozivaju i druge privrednike u Crnoj Gori, bez obzira da li su u državnom ili privatnom vlasništvu, da dodatno podrže ovakve aktivnosti.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code