Početna Društvo Regionalni vodovod isporučuje 47% više vode nego lani

Regionalni vodovod isporučuje 47% više vode nego lani

0

Iz sistema Regionalnog vodovoda posljednjih dana isporučuje se 590 litara u sekundi, dok je u 2017. godini isporučivano 402 litara, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

– U periodu van glavne turističke sezone, Regionalni vodovod je svake godine sve potrebniji kao pouzdan partner lokalnim vodovodima koji, usljed smanjene izdašnosti lokalnih izvorišta, nisu u mogućnosti da obezbijede kontinuirano i sigurno vodosnabdijevanje građanima i rastućoj turističkoj privredi – navodi tehnički direktor preduzeća Ivan Špadijer.

JP Regionalni vodovod crnogorsko primorje ove godine isporučuje 47% više vode u odnosu na isti period lani, uprkos brojnim izazovima i poteškoćama sa kojima se suočava, posebno zbog blokade žiro-računa koja traje od 14. avgusta, a na čijem održivom rješavanju se prioritetno radi u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, tvrdi Špadijer.

Potrebe za vodom iz godine u godine su sve veće, usljed klimatskih promjena, ali takođe i zbog činjenice da je turistička sezona u Crnoj Gori sve duža, tako da obezbjeđenje pouzdanog vodosnabdijevanja vodom visokog kvaliteta predstavlja značajnu olakšicu, budući da uspješna turistička sezona nerijetko nameće brojne i katkad iznenadne probleme koje je neophodno odmah rješavati, smatra on.

– Ova godina je prepuna poslovnih izazova za Regionalni vodovod, ali nas to nije spriječilo da kao i svake godine blagovremeno realizujemo pripremu regionalnog vodovodnog sistema za predstojeću ljetnju turističku sezonu, s namjerom da se eventualni rizici i posljedice obustave vodosnabdijevanja svedu na minimum. U tome smo i ove, kao i prethodnih godina, zahvaljujući dobro osmišljenim mjerama i zalaganju menadžmenta i svih zaposlenih, i uspjeli, što sada kada se nalazimo na samom kraju turističke sezone možemo sa zadovoljstvom da konstatujemo – navodi Špadijer.

Regionalni vodovod je izuzetno važan sistem za Crnu Goru, čiji značaj nije eksplicitno vidljiv onda kada je sve u redu, sve dok ne dođe do prekida u vodosnabdijevanju usljed kvara.

– Zbog toga je važno da svi shvatimo potrebu koliko je neophodno zaštititi ovakve infrastrukturne sisteme u jednoj državi od urušavanja, i sa druge strane omogućiti kompaniji da intenzivno radi na daljem razvoju osnovne djelatnosti, od koje, konkretno, u značajnoj mjeri zavise strateški pravci razvoja Crnogorskog primorja i države Crne Gore – istakao je Špadijer.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code