Početna Oko nas Kotor Regionalni vodovod: Račun blokiran 226 dana, ali obavljena sanacija cjevovoda u Budvi

Regionalni vodovod: Račun blokiran 226 dana, ali obavljena sanacija cjevovoda u Budvi

0

Uprkos blokadi računa koja traje od 14. avgusta 2018. godine, Regionalni vodovod proteklih dana, zahvaljujući velikom razumijevanju i korektnosti poslovnih partnera, sanira oštećenja čeličnog cjevovoda, izgradjenog 80-tih godina prošlog vijeka.

Kao je saopštio tehnički direktor Regionalnog vodovoda, Ivan Špadijer,  kvarovi su prouzrokovani ponovnim aktiviranjem klizišta u dužini od 60m i pomjeranjem cjevovoda za 1,5m:

– Značajno je da smo u kratkom roku uspjeli da prije početka ljetnje turističke sezone, koja zvanično počinje ovog vikenda, završimo i radove na Bečićkoj plaži. Ovom prilikom zahvaljujemo zakupcima plaža koji su i sami pružili pomoć našim ekipama na terenu da, shodno potrebama, sve aktivnosti na plaži blagovremeno realizujemo – naglasio je Špadijer.

Regionalni vodovod posluje već gotovo 8 mjeseci u teškim uslovima blokade, ali u prva tri mjeseca 2019. godine isporučuje 11% veću količinu vode od ugovorenih, odnosno 17% više u odnosu na isti period 2018. godine.

– Na današnji dan Regionalni vodovod isporučuje 25% više vode nego na isti dan 2018. godine, što jasno ukazuje koliko je značna adekvatna priprema ovog složenog sistema za nesmetan rad i maksimalnu angažovanost kapaciteta tokom predstojeće ljetnje turističke sezone – navodi Špadijer.

On ističe reakciju opštine Budva, koja je po hitnom postupku angažovala projektantski tim za izradu tehničke dokumentacije za sanaciju klizišta, kako bi dobili integrisano trajno rješenje za sanaciju oštećenja na cjevovodu regionalnog vodovodnog sistema, kao i lokalne saobraćajnice preko brda Topliš.

Regionalni vodovod je, takođe, prioritetno sproveo i aktivnosti na preventivnom održavanju dijela cjevovoda na Bečićkoj plaži, koji se u prethodnih 9 godina rada pokazao kao svojevrsna Ahilova peta regionalnog vodovodnog sistema.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code